Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Masszi-féle kísértések a Képtárban

Csütörtökön délután nyílt meg Masszi Ferenc kiállítása a Képtárban, Kísértések címmel. Szellemes ívek és fanyar humor a vásznon.

Rengetegen eljöttek! - mondta mellettem egy idősebb úr a megnyitó előtti percekben, a teremben sokan gyűltek össze Masszi Ferenc munkásságának tiszteletére. Masszi lassan negyven éve tevékenykedik a Vas megyei képzőművészeti életben, kedveli a technikák és a műfajok változatosságát, művészetében egymás mellett él a grafika és a fesztészet.

Masszi Ferenc kiállítása a Képtárban
Sokan jöttek el a megnyitóra
Garai Antal Atom

A megnyitón köszöntőt mondott Cebula Anna igazgató, majd Szipőcs Krisztina, a Ludwig Múzeum művészettörténésze állt a mikrofonhoz. Beszédében mesélt a múltról, mint Masszi egykori tanítványa, felidézte az emlékeket, a művészt fiatal, fanyar humorú tanárként jellemezte, aki mágnesként vonzotta maga köré az embereket. Sok neves művész tanult nála, nagyon jól adta tovább azt a szellemiséget, amit képvisel.

Masszi Ferenc kiállítása a Képtárban
Sok dolgot tanultam Masszitól ami a művészet megértéséhez kell
Garai Antal Atom

Ma már megváltozott a művész szerepe, nem csak szórakoztat, hanem provokál és kérdez is. A kiállításon bemutatott művek több tematikus egységbe sorolhatók. Láthatunk absztrakt akvarell tájképeket, amelyben a kiválasztott természeti elemek (víz, erdő, madár, föld, eső) erőteljes színvilággal, szubjektív átformálással jelennek meg. Az irónia és groteszk sem áll tőle távol, ezt bizonyítják a „Hátsó udvar” sorozat „disznós” képei. Itt a disznóól lakói válnak főszereplővé, felruházva emberi tulajdonságokkal. Az olvasó vagy esőben sétáló disznó képe.

Masszi Ferenc kiállítása a Képtárban
A kiállítást december 22-éig tekinthetik meg a Képtárban.
Garai Antal Atom
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra