3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Itt egy újabb könyv, amit Matolcsy György írt

Sosem találná ki, mi a témája...

Bemutatták Matolcsy György jegybankelnök Magyar jövőkép és stratégia című, új könyvét a Neumann János Egyetemen - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI-vel.

A Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában megjelent könyv az MNB első emberének három éven át publikált, magyar nyelvű cikksorozatának írásait gyűjti össze.

A kötet hat téma köré csoportosította az írásokat: vízió és stratéga, a jövő gazdagsága, térségünk jövője - a jövő térsége, egyensúly és pénzforradalom, sikeres válságkezelés és fenntartható felzárkózás, valamint Európa jövője - a jövő Európája.

Matolcsy György a bemutatón megtartott előadásában ismertette a Magyarország előtt álló globális és lokális kihívásokat, és kiemelte: a könyvben olvasható írások célja az, hogy olyan jövőképet mutasson, amely birtokában mindenki nyertesként kerülhet ki az előttünk álló évtizedből.

Véleménye szerint az elmúlt 70 évben csak kevés országnak sikerült a felzárkózás, de az a közös bennük, hogy valamennyi országnak világos jövőképe volt hozzá.

Ezért úgy véli, Magyarországnak világos célokra, erős jövőképre van szüksége, és ehhez tanulnia kell a sikeres felzárkózás tapasztalataiból - olvasható az MNB közleményében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság