Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Matolcsy György válik, új barátnője másfél milliót keres az MNB-nél

A Magyar Nemzeti Bank véletlenül árulta el, hogy Vajda Zitának köze van a jegybank elnökének válásához.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kérdésére tájékoztatjuk, hogy Vajda Zita a Magyar Nemzeti Bankban nemzetközi szakmai titkárként dolgozott 2016. május 2-ig. Munkabére bruttó 1 730 000 Ft., nettó 1 150 450 Ft. volt. Matolcsy György magánélete, a Matolcsy-házaspár válása magánügy.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ezt írta az MNB a Népszabadságnak , miután a lap Vajda Zita jegybankban betöltött pozíciója, feladata és juttatásai felől érdeklődött. Vagyis az MNB hozta összefüggésbe Vajda Zitát Matolcsy György tegnap nyilvánosságra került válásával.

Matolcsy György és Vajda Zita
Forrás: 444.hu

Az 1984-ben született, vagyis az idén 32 éves Vajda Zita még akkor került a Nemzetgazdasági Minisztériumba, amikor a most 61 éves Matolcsy volt a tárcavezető. Amikor Matolcsyból jegybankelnök lett 2013 tavaszán, Vajda Zita – másokkal együtt – követte őt a jegybankba. Matolcsy 2013. március 4-én lett jegybankelnök, Vajda Zita pedig két napra rá lett az MNB dolgozója – derül ki a jegybank Népszabadságnak megküldött, másik válaszából.

Amellett, hogy Vajda Zita minden hónapban felvette – a jegybanki tájékoztatás szerint – nettó bő 1,1 millió forintos bérét, 2014 végén bekerült a Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) Alapítvány kuratóriumába, továbbá 2015 szeptemberétől a PADI által akkor létrehozott Vízház Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatósági tagja - írja a Népszabadság.

A PADI kuratóriumi tagságáért az alapító okirat szerint a minimálbér ötszöröse (idén havi bruttó 555 ezer forint) illeti meg. Emellé a kuratóriumi tag a tevékenységével összefüggő, igazolt költségei megtérítésért jogosult, és a kuratórium döntésétől függően béren kívüli juttatást is kaphat.

A történet meglepően hasonlít arra, amikor Hende Csaba elvált feleségétől, és kolléganője lett az új párja, aki aztán hirtelen elnökségi tag lett Addig masszírozta Hende Csaba mellkasát, míg elnökségi tag nem lett a Vas Megyei Kézilabda Szövetségben 2016. April 12. 19:37 a a Vas Megyei Kézilabda Szövetségben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés