Megszűnik a szombathelyi Agora Kulturális Központ, a feladatokat a Médiaközpont veszi át

Úgy látszik, mélyebb a nyúl ürege, mint korábban gondoltuk.

Távozik a Médiaközpont nemrég kinevezett igazgatója - írtuk a múlt héten pénteken Távozik a Médiaközpont nemrég kinevezett igazgatója 2021. January 15. 13:41 . Azt is írtuk, hogy a lépésnek alapvetően takarékossági okai vannak, a város nehéz anyagi helyzete Ezekről a helyekről veszi el a pénzt a szombathelyi önkormányzat, ha baj lesz 2020. September 22. 19:29 miatt, amit a járvány miatti bevételek csökkenése és a kormányzati elvonások okoztak.

Arról is írtunk, hogy a Médiaközpont valószínűleg elveszíti függetlenségét, és az Agora Kulturális Központhoz csatolják.

Most megjelent a Médiaközponttal kapcsolatos polgármesteri előterjesztés, ami egyrészt igazolja korábbi cikkünk Távozik a Médiaközpont nemrég kinevezett igazgatója 2021. January 15. 13:41 állításait, de sokkal távolabbra vezet.

Horváth Zoltán a Nyugat podcastjében.
Kiss Tamás

A anyag szerint január 31-vel közös megegyezéssel távozik a Médiaközpont igazgatója, Némethy Mária, akit október 1-vel, meghatározatlan időre neveztek ki pályázat útján. (Egy éven belül ő volt a harmadik igazgató.) Némethy Mária korábban is a Médiaközpont alkalmazottja volt, így munkaviszonya nem szűnik meg.

Viszont a javaslat drasztikus módosításokat is tartalmaz. Mint írják, a döntés egy takarékossági és átalakítási folyamat része. A tervek szerint ugyanis az Agora Kulturális Központ feladatait a Médiaközpont veszi át a jövőben, az Agora pedig jogutód nélkül megszűnik. (Pedig egykor nagy reményeket fűztek a Szombathely kulturális életét összefogó intézményhez.)

A Médiaközpont igazgatói feladatait Horváth Zoltán veszi át, aki jelenleg az Agora igazgatója. Horváth Zoltánt egy éve nevezték ki Horváth Zoltán lett az Agora Kulturális Központ igazgatója, Bokányi Adriennt pénzügyi tanácsnoknak nevezték ki 2020. January 30. 08:32 igazgatónak. Horváth korábban hosszú ideig dolgozott az Agorában. egy ciklus erejéig az LMP képviselője volt a szombathelyi közgyűlésben.

Hogy mindez hogyan érinti a két intézmény alkalmazotti létszámait, arról nem szól az előterjesztés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet