Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Távozik a Médiaközpont nemrég kinevezett igazgatója

Racionalizálások a szombathelyi önkormányzati intézményeknél.

"Szeretnénk visszavenni a városi cégek és intézmények kiadásait... A városi cégeknél még soha nem volt egy olyan átvilágítás, amilyent most tervezünk. A helyzet tényleg komoly, a városházán pénzügyekkel foglalkozó vezető szerint az elmúlt 25 év legnagyobb kihívása előtt állunk."

Ezeket a gondolatokat tavaly november elején Nemény András polgármester fogalmazta meg interjúnkban “Most jön az érzékeny rendszerek átalakítása” - évértékelő Nemény Andrással 2020. November 05. 07:31 . Akkor már ismert volt, hogy nagyon nehéz helyzet jön Ezekről a helyekről veszi el a pénzt a szombathelyi önkormányzat, ha baj lesz 2020. September 22. 19:29 az önkormányzatok, és különösen a szombathelyi önkormányzat számára a járvány miatti bevételek csökkenése és a kormányzati elvonások miatt.

A városi tévé költségvetését információink szerint jelentősen csökkentik.
Nyugat.hu

December közepén bejelentettek néhány takarékossági intézkedést, hat önkormányzati intézmény költségvetését farigcsálták meg Megkezdődött a szombathelyi költségvetés farigcsálása - Hat városi cég már januártól érzi 2020. December 19. 19:16 . Mi is írtuk, hogy ez kevésnek tűnik a megoldáshoz, Horváth Attila költségvetésért (is) felelős alpolgármester karácsony előtt kérdésünkre, hogy milyen módon lehet megoldani a kieső források problémáját, kijelentette Szombathelyi alpolgármester: Nem fog menni kormányzati kompenzálás nélkül 2020. December 21. 16:17 :

"Kormányzati kompenzálás nélkül sehogy. Elvonták a reklámadót, gépjárműadót, idegenforgalmi adót, ingyenessé tették a parkolást, elvonták a közlekedési közlekedés támogatását, többszörös díjon hajlandó csak szolgáltatni az állami tulajdonú Volán Zrt, jelentősen megemelték a szolidaritási adót, megtiltották a saját bevételek növelését az önkormányzat számára."

Így várható volt, hogy további megszorítások jönnek az önkormányzati gazdálkodásban. Információink szerint

a szombathelyi Médiaközpont elveszíti függetlenségét, összevonják egy másik kulturális intézménnyel, az Agora Savariaval és csökkentik az önkormányzati támogatását is.

Mindez azzal is jár, hogy a tavaly október 1-től Némethy Máriát, a városi tévé munkatársát nevezték ki a szombathelyi Médiaközpont élére 2020. September 24. 22:11 határozatlan időre kinevezett Némethy Máriának megszűnik az igazgatói megbízatása. Némethy Mária október közepén készült interjúnkban Némethy Mária: Itt az ideje, hogy a helyére kerüljön a Szombathelyi Médiaközpont 2020. October 11. 18:21 még arról beszélt, itt az ideje, hogy a Médiaközpont munkatársai megkapják az őket megillető elismerést.

De nem csak a Médiacentrumot érintik majd a racionalizálások, hanem folyamatosan más önkormányzati intézményeket is. A mostani változtatásokról szóló hivatalos tervezet hétfőn jelenik majd meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra