MediaMarkt és az Aldi örül az ukrán munkaerőnek, és más nagy üzlethálózatok is gondolkodnak a lehetőségen

Nyilván számos kérdés megfogalmazódik bennünk.

A műszaki és az élelmiszer-kiskereskedelemben működő cégek is foglalkoztatnának ukrajnai menekülteket - közölték a területen működő cégek az MTI érdeklődésére.

A március 7-én megjelent kormányrendelet szerint a menedékes Magyarország területén engedélymentesen jogosult munkát vállalni, ha a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatásáért felelős miniszter közleményében meghatározott foglalkozások valamelyikében dolgozik, ideértve a munkaerő-kölcsönzés útján történő foglalkoztatást is.

Engedélymentes foglalkozásnak minősül több munkakör a kereskedelem területén is.

A MediaMarkt jelezte, kiterjeszti munkaerő-toborzását az Ukrajnából érkező, magyarországi menekült státusszal bíró munkavállalókra, akik a kormány által elrendelt gyorsított eljárásnak köszönhetően gördülékenyebben tudnak álláshoz jutni a műszaki kereskedelmi láncnál.

Az Aldi Magyarország szintén arról számolt be, hogy örömmel vették a magyar kormány intézkedését, amely könnyítést jelent az Ukrajnában kialakult fegyveres konfliktus elől menekülők számára.

Hozzátették, a vállalat számos területen rendelkezik nyitott pozíciókkal, így bolti, logisztikai és informatikai területre is keres munkatársakat, ezek a pozíciók és a részmunkaidős foglalkoztatás az Ukrajnából érkező menekültek számára is nyitva állnak.

A Spar és a Lidl azt közölte, vizsgálják a lehetőséget.

A Lidlnél a részletek kidolgozása folyamatban van. A Spar kommentárjában úgy fogalmazott: a kormány intézkedéseivel összhangban vizsgálják a menekültek munkavállalási és belépései lehetőségeit azonos pályázati feltételek mentén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság