Még Johnny Rotten is búcsúzik a királynőtől

"Nyugodjon békében II. Erzsébet királynő" - közleményt adott ki az egykoron a monarchiát kritizáló Sex Pistols frontembere.

"Adj neki győzedelmes (hosszú uradalmat)" - idéz Johnny Rotten - polgári nevén John Lydon - az Egyesült Királyság nemzeti himnuszából. Közleményben búcsúzik a csütörtökön elhunyt II. Erzsébettől, "nyugodjon békében" - ídézi a zenészt a Pitchfork nyomán a hvg.hu.

Bár elsőre meglepő lehet, hogy éppen az az ember érezte fontosnak kinyilvánítania a részvétét, aki a Sex Pistolsszal több mint 40 évvel ezelőtt attól lett igazán híres, hogy lefasisztázta a királynő rezsimjét, Lydon már évekkel ezelőtt megengedően nyilatkozott az uralkodóról.

John Lydon - Sex Pistols
nme.com

Ahogy a Pitchfork felidézi: 2017-ben a frontember azt mondta, hogy a Sex Pistols God Save the Queen című száma egy politikai szituációról szól, a monarchia által megkövetelt engedelmességet kritizálták benne.

De Erzsébet királynőt, "mint embert nagyon hiányolná erről a bolygóról" - fogalmaz. Lydon még idén év elején is megjegyezte, hogy soha nem akart ellenséges lenni a királyi család tagjaival, neki magával az intézménnyel volt problémája.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű