Még Johnny Rotten is búcsúzik a királynőtől

"Nyugodjon békében II. Erzsébet királynő" - közleményt adott ki az egykoron a monarchiát kritizáló Sex Pistols frontembere.

"Adj neki győzedelmes (hosszú uradalmat)" - idéz Johnny Rotten - polgári nevén John Lydon - az Egyesült Királyság nemzeti himnuszából. Közleményben búcsúzik a csütörtökön elhunyt II. Erzsébettől, "nyugodjon békében" - ídézi a zenészt a Pitchfork nyomán a hvg.hu .

Bár elsőre meglepő lehet, hogy éppen az az ember érezte fontosnak kinyilvánítania a részvétét, aki a Sex Pistolsszal több mint 40 évvel ezelőtt attól lett igazán híres, hogy lefasisztázta a királynő rezsimjét, Lydon már évekkel ezelőtt megengedően nyilatkozott az uralkodóról.

John Lydon - Sex Pistols
nme.com

Ahogy a Pitchfork felidézi: 2017-ben a frontember azt mondta, hogy a Sex Pistols God Save the Queen című száma egy politikai szituációról szól, a monarchia által megkövetelt engedelmességet kritizálták benne.

De Erzsébet királynőt, "mint embert nagyon hiányolná erről a bolygóról" - fogalmaz. Lydon még idén év elején is megjegyezte, hogy soha nem akart ellenséges lenni a királyi család tagjaival, neki magával az intézménnyel volt problémája.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű