Még mindig kétes a Savaria Karnevál sorsa

Megy a folyamatos egyeztetés, de még nem döntött a városvezetés.

Továbbra is változatlan a helyzet, sajnos még mindig nem tudjuk megerősíteni, hogy megtartják-e vagy elmarad a 2020-as Savaria Karnevál. Először március 30-án írtunk arról, Még kétesélyes az idei Savaria Karnevál sorsa 2020. March 30. 19:09 hogy kétesélyes az idei karnevál sorsa, ugyanis Nemény András polgármester online fogadóóráján került szóba Szombathely legnagyobb rendezvénye és az, hogy mi lesz vele a járványhelyzetben.

A polgármester akkor azt mondta, hogy május végén hozzák majd meg a nagy döntést, ezt pedig a városháza sajtósának május eleji közleménye is alá támasztotta, Egy hónap múlva dől el, hogy lesz-e idén Savaria Karnevál 2020. May 04. 15:51 amikor megkérdeztük, hogy befolyásolta-e a kormány nem sokkal korábban meghozott rendelete, melynek értelmében sem az 500 fő alatti, sem pedig az 500 fő feletti rendezvényeket nem lehet megtartani Magyarországon augusztus 15-ig.

Mészáros D. Zsolt

A válasz rövid és tömör volt, továbbra sem árultak el semmi konkrétumot, csak annyival tudtunk meg többet, hogy nem feltétlenül május végén hozzák meg a döntést, hanem lehet, hogy valamikor június elején. Tehát most újra aktuális lett a kérdés, így újra az önkormányzathoz fordultunk, de nem lettünk sokkal okosabbak.

Azt írták, hogy a városvezetés folyamatosan egyeztet a Savaria Karnevál szervezőivel, a terveik szerint pedig hamarosan végre döntés születik az idei esemény sorsáról. Erről természetesen időben tájékoztatják a szombathelyieket és a sajtó képviselőit is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra