Még mindig nincs helyük a Mata Bocsoknak Szombathelyen

Hiába a nagy múlt, a sok sztori, üresen áll a Dongó.

Hol van a régi, szép világ? A megbízható berúgóhelyek és kocsmák, ahol kellemes arányban keverednek a diákok, a fáradt melósok, az életunt értelmiségiek – és a reggeltől estig ott ülő alkoholisták? Ahol jobb sört kérni, mint bort, és sokat megtudhatsz a magyar valóságról?

Pedig milyen természetközeli.
Mészáros D. Zsolt

A Sorok utcai Lófej és a Zanati úti Csengődi borozó már rég bezárt - frissítés: itt kérünk elnézést, mert eredetileg a Stop kocsmáról írtuk azt, hogy bezárt, pedig az él és virul! - az Örvény presszó nemrég húzta le a rolót és a hírek szerint a Falco csarnok melletti Sugár úti büfének is annyi. A Dongó ajtaján pedig évek óta ott virít a cetli: Kiadó. Ki menti meg végre a Mata Bocsok helyét? Ígérjük, ha újra kinyit, a magyar kulturális örökség védelmében végzett önkéntes munka keretében ott lesz a Nyugat.hu is és tudósítunk róla.

Évtizedeken át de sokan jártak ide!
Mészáros D. Zsolt

Addig is itt van a két régebbi cikkünk e fontos témában. A Tíz hely Szombathelyen, ami a mai napig vonzza a fiatalokat Tíz hely Szombathelyen, ami mai napig vonzza a fiatalokat 2021. September 12. 07:18 és a Jöjjön velünk egy szombathelyi kocsmakörre, mi álljuk a számlát! Jöjjön velünk egy szombathelyi kocsmakörre, mi álljuk a számlát! 2021. July 07. 07:13 című írásunk.

Sok szerencsét kicsi dongó!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód