Megerősíti a rendőrség a szombathelyi belváros felügyeletét

Az elmúlt napok eseményei miatt, és az önkormányzat is támogatja őket.

„Szombathely polgármestereként mélyen elítélem, amikor valaki emberi mivoltáról megfeledkezve megbotránkoztatóan viselkedik városunk közterületein, ezzel riadalmat és félelmet keltve a békés polgárokban”írta csütörtök reggel Facebook-oldalán Nemény András polgármester, utalva az elmúlt napok eseményeire.

Történt ugyanis, hogy néhány napon belül két incidens is történt Szombathely Fő terén. Valószínűleg ismét a rivális családok találkoztak szombaton, Rúgás, ütés, kiabálás Szombathely Fő terén 2023. October 15. 22:44 ezt hangos kiabálás, lökdösődés és sikítozás kísérte, ami többeket megijesztett. A legtöbb szemtanúnak fogalma sem volt arról, hogy mit lát, igyekeztek messzebb kerülni az eseményektől, melyről videó is készült.

Majd három nappal később újabb összecsapás következett: Újabb összecsapás a szombathelyi Fő téren 2023. October 17. 15:40 ekkor már gázspray, húsklopfoló és partvisnyél is előkerült, és egyre többen becsatlakoztak a csetepatéba, emiatt több szemtanú is tárcsázta a segélyhívót.

TM/Nyugat.hu

„A legutóbbi Fő téri incidens csak a rendőrség gyors és hatékony beavatkozásának eredményeként - amit ezúton is köszönök - nem vált súlyosabbá” – hangsúlyozta bejegyzésében a polgármester, hozzátéve, hogy egyeztetett a rendőrséggel és ígéretük szerint a jövőben megerősítik a belváros felügyeletét.

Nemény András pedig megígérte, hogy bár nem városi feladat, de az önkormányzat többletforrást biztosít ehhez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Újabb összecsapás a szombathelyi Fő téren

Gázspray-csata, húsklopfoló, partvisnyél - ezek voltak a mostani verekedés fő eszközei, három nappal később.

Rúgás, ütés, kiabálás Szombathely Fő terén

Rivális családok tagjai zördültek össze.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely