Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Meghalt Jagadics Péter, szombathelyi hadtörténeti kutató

A nyugállományú alezredes elhivatottan kutatta a térség katonatörténetét.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Jagadics Péter nyugállományú alezredes és hadtörténeti kutató. Több évtizedes szolgálat után 2009-ben a katonai elhárítástól vonult nyugdíjba, majd ezt követően a katonatörténelemmel foglalkozott – adta hírül a Savaria Fórum.

Fáradhatatlanul kutatta a térség katonatörténetét, főleg az első világháború korát, amelyet személyes életutakon igyekezett bemutatni az utókor számára.

Cseh Gábor/ Szombathely.hu

Korábban részt vett a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium katonasuli programjában, ahol a Honvédségben szerzett tapasztalatait igyekezett átadni a jövő generációi számára.

Emellett főszervezője volt a Nagy Háborús emlékév programjainak és az Aréna utcai katonatörténeti kiállítás is az ő munkájának eredményeképp született meg. Élete során számos kiadványa és kutatása jelent meg, amelyekkel a múlt század eseményeit igyekezett feltárni a jelenkor számára. Jagadics Péter 67 évet élt.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet