Meghalt Törőcsik András

Halálhírét a család megerősítette a Nemzeti Sportnak.

Hatvanhét éves korában, tüdőgyulladás következtében meghalt Törőcsik András, az Újpesti Dózsa korábbi 45-szörös válogatott labdarúgója.

Törőcsik András 1976 és 1984 között összesen 45 alkalommal lépett pályára a válogatottban, 12 gólt lőtt, két világbajnokságon is részt vett. A Kesének vagy Törőnek is becézett játékos kiismerhetetlen cseleivel, parádés lövőtechnikájával vált a lila-fehér drukkerek egyik legnagyobb kedvencévé.

Őt szokás az utolsó ösztönös magyar futballzseninek nevezni. Az 1955-ben született Törőcsik 45-ször szerepelt a magyar válogatottban, két világbajnokságon járt (1978 és 1982), és összesen 12 gólt szerzett a nemzeti csapatban, mégis szimbóluma volt a magyar futballnak. Nemcsak azért, mert az egykori kapitány, Mezey György tehetségesebbnek tartotta még Maradonánál is. Életvitele megakadályozta, hogy olyan magasságokba érjen, mint az argentin klasszis.

Pályafutását végigkísérte a balszerencse: volt, hogy Fradi-szurkolók itatták le a rangadó előtti napon, 1978-ban Argentínában a nyitómeccsen őt rugdalták, mégis őt állították ki, 1980-ban súlyos autóbalesetet szenvedett, miközben már zsebében volt a világválogatott meghívója.

A volt válogatott az utóbbi években többször is kórházba került, két éve koronavírus miatt kezelték, nyolc éve pedig egy fejsérülés miatt kellett rajta agyműtétet végrehajtani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport