Most már biztos, hogy nagyon sokat fognak rólunk beszélni Brüsszelben

Megindul a jogállamisági mechanizmus Magyarország ellen.

Az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlamentben EP-képviselői kérdésre bejelentette: arról tájékoztatták a magyar vezetőket, hogy megindul az úgynevezett jogállamisági mechanizmus Magyarország ellen - írja az Euronews.com .

Ez azt jelenti, hogy költségvetési rendellenességek, vagy korrupciós ügyek miatt uniós pénzektől eshet el Magyarország.

Az is kiderült, hogy a korábban szintén rebellisnek számító Lengyelország kimarad az eljárásból.

Orbán Viktor és a Ursula von der Leyen Brüsszel
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A hosszan, akár hónapokon át zajló eljárás után uniós kifizetéseket függeszthetnek fel, illetve kiutalt forrásokat kérhetnek vissza abban az esetben, ha rendszerszintű visszaéléseket látnak a az uniós pénzek felhasználásában.

"A testület aggódik amiatt, hogy Magyarországon sérülnek az unió pénzügyi érdekei és büntetlenül marad a magas szintű korrupció. Korábban a bizottság levelet küldött Magyarországra, amelyben aggályokat fogalmaztak meg az ügyészség működésével kapcsolatban" - emlékeztet az Euronews.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy mindez nem jelenti automatikusan azt, hogy pénzektől esik el Magyarország, se arra feltétlenül számíthatunk, hogy még a korábbiaknál is sokkal többet beszélnek majd rólunk, és nem feltétlen pozitív összefüggésben.

Frissítés

A jogállamisági eljárás megindításáról szóló hír után a magyar tőzsde végül jelentős, 3,55 százalékos mínuszban zárta a mai napot - írja a Portfolio.hu.

A hazai vezető részvények közül az OTP 4,8 százalékot, a Mol 3,1 százalékot esett, lejjebb ment Richter, a Magyar Telekom és sok más papír is.

Időközben Gulyás Gergely is reagált Gulyás Gergely a jogállamisági mechanizmus elindításáról: 3,3 millió ember ért egyet a gyermekvédelmi törvénnyel 2022. April 05. 19:19 a brüsszeli bejelentésre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság