Megint megnézegetheti, hogy hány milliárddal lettek gazdagabbak Önnél a leggazdagabb magyarok

Az élen továbbra is Mészáros, de szorosan a nyomában Csányi, és Bige miatt sem kell aggódni, szépen gyarapodott.

Közel 9 milliárd forinttal nőtt a felcsúti vállalkozó, Mészáros Lőrinc vagyona 2021-ben - derült ki a Forbes szerdán megjelent listájából. Így az egykori gázszerelő immár negyedik éve Magyarország leggazdagabb embere, vagyona pedig több mint 488 milliárd a lap becslése szerint.

Nem sokkal marad le tőle Csányi Sándor, az OTP elnöke-vezérigazgatója, aki jelentősen növelte vagyonát: 393,4 milliárd forintról 467,9 milliárd forintra, vagyis 20 milliárddal marad el Mészárostól. Csányi nagy nyertese az egyre erősödő inflációnak, az OTP 2021-es negyedéves jelentéseiben rekordot rekordra halmozott, de az emelkedő árak Csányi ingatlanportfóliójának értékét is felfelé húzták.

Érdemes lehet még megemlíteni Gattyán Györgyöt is, aki nemrég lépett be a politikába, és jelenleg a hatodik leggazdagabb magyar. Bige László ugyanakkor nem fért be az első tízbe, viszont vagyona a politikai ellenszélben is közel 70 milliárd forinttal nőtt, és egy hellyel előrébb is tudott lépni a listán.

A Forbes 50 leggazdagabb magyart bemutató listájának első tíz helyezettje:

1. Mészáros Lőrinc és családja: 488,1 milliárd forint
2. Csányi Sándor: 467,9 milliárd forint
3. Felcsuti Zsolt: 286,4 milliárd forint
4. Veres Tibor: 282,9 milliárd forint
5. Rahimkulov Ruszlán: 270,7 milliárd forint
6. Gattyán György: 253,8 milliárd forint
7. Rahimkulov Tibur: 211,4 milliárd forint
8. Demján Sándorné és családja: 197,2 milliárd forint
9. Szíjj László: 190,5 milliárd forint
10. Jellinek Dániel: 189,2 milliárd forint

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság