Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mégis találkozik Ferenc pápa Orbánnal és Áderral

Ezt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága jelentette be.

Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra. A szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival, és más magas rangú állami vezetőkkel - írja a Magyar Kurírban közzétett közleményében az MKPK Titkársága.

Azt is megjegyezték:

"sajnálatosnak tartjuk, hogy a Szentatya magyarországi programjáról – amely jelenleg még szervezés alatt van – hamis információk és téves értelmezések terjedtek el helyi és nemzetközi médiumokban. Például nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a Szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából."

Mint a Telex emlékeztetett rá, június 4-én a Blikk írt először arról a National Catholic Register alapján, hogy Ferenc pápa sem Áder János köztársasági elnökkel, sem Orbán Viktor miniszterelnökkel nem akar találkozni szeptemberi budapesti látogatása során. Lengyel lapok azt is tudni vélték, hogy a pápa a magyar kormány menekültpolitikája miatt nem akar találkozni Orbánékkal.

Erre reagálva Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője arról beszélt, hogy a katolikus egyházfő meg akarta alázni Magyarországot, és keresztényellenesen viselkedik, Bayer Zsolt pedig úgy vélekedett, hogy ha a pápa nem akar találkozni Orbánnal és Áderrel, akkor ne is jöjjön ide.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra