Hosszú rákészülés után megkezdték a szombathelyi víztorony felújítását

A város emblematikus épületének jövő tavaszra kell elkészülnie.

Lapunk többször is foglalkozott a szombathelyi víztorony ügyével. A város egyik szimbólumának tartott épület rettenetesen lepangott, így mindenképpen ráfér a felújítás.

A korábbi elképzelésekhez - és álmodozásokhoz - képest egy erősen csökkentett verzió Elkezdődik a szombathelyi víztorony felújítása, zárva lesz a KRESZ-park 2019. April 17. 13:47 valósul meg félmilliárd forintból, ami inkább csak ráncfelvarrás lesz.

A felújítást most egy turisztikai pályázatba szuszakolták be, így a felújítás végeredménye is ehhez igazodik majd: a legfőbb attrakció egy teraszos kávézó lesz (nem lesz könnyű üzemeltetni), az emeleten kiállítótér kap helyet és csigalépcsővel fel lehet menni a felsőbb szintekre.

Felvonult a területre a kivitelező
Józing Antal

A munkaterületet már áprilisban átadták Elkezdődik a szombathelyi víztorony felújítása, zárva lesz a KRESZ-park 2019. April 17. 13:47 , ezért a KRESZ-park ki sem nyitott az idén, hogy aztán egész nyáron ne történjen semmi Két hónapja átadták a munkaterületet, egyetlen kapavágás sem történt a szombathelyi víztoronynál 2019. June 27. 19:06 .

Lapunk június végén a városházán érdeklődött, hogy mi a helyzet. Levelünkre végül is a jegyző válaszolt A jegyző a szombathelyi víztorony nemépítéséről 2019. July 05. 15:31 , azt közölve, hogy ők a területet átadták a kivitelezőnek, innentől kezdve a kivitelező dolga, hogy határidőre, azaz a szerződéskötéstől számított 12 hónapon belül befejezze a munkát.

Mindez egyébként – még a csúszást beszámítva is - egyáltalán nem lehetetlen. Egyrészt mert a munkálatok nem tűnnek olyan nagynak, másrészt jórészt belső térben zajlanak, amelyeket nem befolyásol az őszi vagy téli időjárás.

Bontással kezdődtek a munkák
Józing Antal

Lapunk ma reggel járt a helyszínen, ahol azt látta, hogy a kivitelező felvonult a területre, megkezdte a kerítésépítést és a konkrét munkák is elindultak az épületben, láthatóan bontási munkákkal kezdtek.

Kerítést is építenek
Józing Antal

A pályázati adatlap szerint május végére mindennek el kell készülnie.

Elvileg ilyen lesz majd jövő tavasztól a víztorony
Hende Csaba Facebook
További látványképekért ide kattintson Elkezdődik a szombathelyi víztorony felújítása, zárva lesz a KRESZ-park 2019. April 17. 13:47 !
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet