Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

Elkezdődik a szombathelyi víztorony felújítása, zárva lesz a KRESZ-park

Félmilliárd forintba kerül, az Európai Unió fizeti.

Április 16-án átadták a munkaterületet a víztorony felújításához a Brenner-parkban - írta közleményében az önkormányzat. Vagyis, megkezdődik a víztorony felújítása.

Megmutatjuk, mi van a színfalak mögött!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A felújításra már régóta készülnek, nem véletlen, hiszen az 1926-ban átadott emblematikus épület 1978 óta használaton kívül van, mára eléggé leamortizálódott. Tervek már régóta vannak, voltak egészen nagyívűek is, tavaly novemberben mutattuk be Totyogva halad előre a szombathelyi víztorony ügye 2018. November 08. 22:15 az egyik legújabbat.

A víztorony egy tavalyi képen
Mészáros Zsolt

Ekkor már azt is tudni lehetett, hogy 500 millió forint lesz rá, és ezt egy uniós pályázaton nyerte el a város.

Idén februárban aztán újabb hírekkel jelentkeztünk Ez meg itt a legfrissebb terv a szombathelyi víztorony felújítására 2019. February 07. 15:10 , mégpedig Sátory Károly városi képviselő Facebook-posztja alapján. Ekkor kiderült, hogy némileg változtak a tervek, kicsit összébb kellett húzni a nadrágszíjat.

A víztorony látványterve
Hende Csaba Facebook

Az egyik legjelentősebb változás, hogy megmarad a KRESZ-park kiszolgáló épülete, és marad a funkciója is, korábban ide egy kétszintes épületet terveztek. A többi elképzelésről ezt írtuk februárban:

 • A látogatókat fogadó helyiség és a kávézó a Víztorony földszintjén lesz.
 • A kávézóhoz külső terasz tartozik, mely a játszótérre néz.
 • A Víztorony alsó szintjéről juthatunk majd fel, a külön e célra épített lépcsőn, a félemeleten kialakított különterembe, melyet sok funkcióra lehet használni.
 • A terem befogadóképessége kb. 40-50 fő lesz.
 • A víztorony látványterve
  Hende Csaba Facebook-oldal

 • A további szintekre az eredeti csigalépcsőkön juthatunk fel. A torony első szintjét beüvegezik.
 • A torony további szintjei kilátóként funkcionálnak.
 • Az eredeti elképzelések szerint az érdeklődők a gyönyörű panoráma mellett megismerhetnék a víztorony működését, láthatnák az épület belsejét.
 • Felújítják a parkban lévő játszóteret is felújítják és új játszótéri eszközöket is elhelyeznek.
 • Az önkormányzat mostani közleménye szerint ezek a tervek nem változtak, marad az 500 milliós keret. A felújításra 12 hónap van.

  A víztorony látványterve
  Hende Csaba Facebook

  Közben az Agora Kulturális Központ közleményben jelentette be, hogy a víztorony és környezetének felújítása miatt

  A KRESZ-park ebben az évben zárva lesz.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra