Meglepően csinos karácsonyfát állított a GYSEV a szombathelyi állomásra

Ráadásul illeszkedik a több mint 100 éves épülethez.

A közelmúltban lapunk egy videót forgatott Szombathely legrosszabb utcái: a Balkán hangulatát idéző Éhen Gyula tér 2022. October 21. 19:16 a szombathelyi Éhen Gyula téren, amelyről akkor nem sok jót tudtunk elmondani.

Egyik gondunk az volt, hogy a városba érkezők a téren első benyomásként rendezetlenséget, repedezett aszfaltot és a lepukkant bódékat kapnak.

Most némileg változott a kép, néhány hétre legalábbis.

Mert aki most vonattal érkezik Szombathelyre, azt az állomás épületében ez a látvány fogadja:

Mészáros D. Zsolt

Ez talán elvonja a figyelmet a szomszédos tér állapotáról.

A feldíszített fenyőfának nemcsak a formája szép és a dekorációja ízléses, de remekül harmonizál a több mint száz éves épülettel is.

Mészáros D. Zsolt

A szombathelyi állomást Szombathely régen és ma - A vasútállomás 2012. September 15. 08:31 az akkor virágzó magáncég, a Déli Vasút építette Posel Gusztáv tervei szerint. Az utazóközönség 1901. október 18-án vehette birtokba.

A jellegzetes épület azóta hol elhanyagoltabb, hol szebb állapotban volt.

Mészáros D. Zsolt

Most szerencsére az utóbbi korszakot éljük, és ezt csak tovább fokozza a karácsonyfa.

„A GYSEV Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepi hangulatban köszönti utasait az adventi időszakban, célunk, hogy a várakozás a vasútállomásokon az adventnek megfelelő, ünnepi környezetben teljen” – közölte érdeklődésünkre a cég.

Mészáros D. Zsolt

A GYSEV – tudtuk meg – nemcsak a szombathelyi, de a soproni állomáson is állított fát, amit a jegypénztárakban és az utascentrumokban is dekoráció egészít ki.

Mészáros D. Zsolt

A cég egyben emlékeztetett: az adventi időszakban Szombathely, Sopron és Győr adventi vásárába 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel lehet utazni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szombathely régen és ma - A vasútállomás

Hajdanán készült képeslapok és fotók mostani nézőpontját igyekszünk megkeresni, a neves épületeket és helyeket újra lencsevégre kapni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely