Meglopott egy haldokló beteget - És még négy bírósági ügy Vas megyéből

Volt, aki más nevében rendelt, mások autókat karcoltak.
Öt aktuális ügyről tájékoztatta lapunkat pénteken a Vas Megyei Főügyészség.

Aki más adataival rendelt márkás mobilokat

A Szombathelyi Járási Ügyészség csalás bűntette és személyes adattal visszaélésvétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2020 júniusában hat személy adatait jogosulatlanul megszerezte, majd egy távközlési cég által üzemeltetett webáruházból márkás mobiltelefonokat és televíziókat rendelt úgy, hogy az online szerződéskötés során e személyek adatait adta meg vevőként, szállítási címként pedig benzinkutakon működő átvételi helyeket tüntetett fel. A vádlottnak a megrendelt több mint 12 millió forint értékű elektronikai eszközök vételárának megfizetése nem állt szándékában, hanem a távközlési céget csalárdul megtévesztette. A vádlott 1,2 millió értékű elektronikai eszközt vett át, míg a többi megrendelt termék átvétele meghiúsult.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Aki meglopott egy haldokló beteget

A Szombathelyi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2021 októberében, a szombathelyi kórház egyik kórterméből ellopta a végstádiumban lévő, védekezésre képtelen beteg 30 ezer forint értékű mobiltelefonját a sértett mellől.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Aki hamisan vádolt

A Sárvári Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 februárjában a 112 segélyhívó központba bejelentette, hogy lányát Jánosházán az általa megnevezett férfi megverte, eltörte a kezét. A vádlott a helyszínre kiérkező járőröknek is megismételte a fentieket, azonban a rendőri intézkedéskor megállapították, hogy a vádlott bejelentése valótlan volt, és az általa megnevezett férfi nem bántalmazta a vádlott lányát.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Aki autókat rongált

A Szombathelyi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2022 januárjában, Szombathelyen éjjel, ittasan szidalmazott egy férfit, majd megkarcolta a személygépkocsiját, letörte a visszapillantó tükröket, amivel több mint 100 ezer forint kárt okozott. Egy hónap elteltével a vádlott bosszúból megkarcolta egy másik sértett személygépkocsiját is, amivel több mint 110 ezer forint kárt okozott.

Néhány nappal később a Zanati úton lévő hajléktalan szálló előtt egy férfi kerítésnek támasztott kerékpárját pedig földhöz vágta, és az intézményben dolgozó nő autóját is többször megütötte.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben elzárás kiszabását indítványozta.

Aki ököllel tett rendet

A Szombathelyi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 májusában, Szombathely ismert szórakozóhelyén ököllel többször megütött egy férfit, aki a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló