Videó: Megnyílott a forgalomnak az Aranypatak-híd, ami most ideiglenesen végleges

Majd épül egy másik, de az sem old meg mindent.

Lapunk is többször foglalkozott a szombathelyi Aranypatak-híddal (más néven: Liget utcai híd), amelyet szeptember 6-án zártak le Megtörtént: tényleg lezárták az Aranypatak hídját, már korlátokat is kiraktak 2018. September 06. 15:08 a forgalom elől, miután balesetveszélyesnek találták.

A döntés feltehetően összefüggésben volt az olasz híd tragédiájával.

Kovács Dávid

A lezárás után ellentmondó információk Teljes a káosz az Aranypatak-híd körül 2018. October 05. 14:08 láttak napvilágot mind a híd állapotáról, mind az arról készült szakvéleményről.

A lényeg azonban az, hogy ma délután két órakor ismét megnyílt a híd a forgalom számára.

A helyszínen Kecskés László képviselő (Fidesz-KDNP) arról tájékoztatta lapunkat, hogy a lezárás utáni vizsgálatokból kiderült, hogy létezik olyan megoldás, amely képes új életet lehelni az 1964-ben szerkezetbe. A munkák október elején kezdődtek, és sikerült tartani a határidőket, így tudták ma átadni.

Kecskés László városi képviselő
Kovács Dávid

A veszélyesen mozgó pallók helyett most masszívabbak vannak, és megújult a híd alapja is: új támoszlopokat kapott.

A szombathelyi közlekedők tehát mától biztonságosan használhatják a sok galibát okozó hidat, de ugyanakkor az is biztos, hogy új hidat kell építeni az Aranypatak felett.

Az elképzelések szerint ez a mostani hídtól északra, valahol a Pásztor Csárda körül lenne – közölte kérdésünkre Kecskés László, hozzátéve, hogy az elképzelések megvitatásában közlekedési szakembereket vonnak majd be.

De az északi városrész közlekedési anomáliáit, az átmenő forgalom tehermentesítését mégsem ez, hanem a régóta tervezett észak-nyugati elkerülőút oldaná meg, de ez nagy falat, ennek tervezése, előkészítései és költségei nyilván meghaladják egy város lehetőségit, így ehhez kormányzati vagy EU-s segítségre lesz majd szükség.

A megnyitás után telefonon utolértük Horváth Attilát is (Együtt Szombathely!), aki ellenzéki képviselőként szintén sokat foglalkozott a híddal.

Közölte: úgy tűnik, annak idején a szakvéleménnyel „alaposan megvezették” Puskás Tivadar polgármestert, hiszen hamar kiderült, hogy a híd sincs annyira rossz állapotban, mint ahogy állították.

A képviselő ugyanakkor örömét fejezte ki a híd újbóli üzembehelyezése kapcsán, egyben gratulált Kecskés professzor úrnak, hogy sikerült ezt elérnie, hozzátéve, hogy a fejleményeket valamennyire saját sikerének is érzi, hiszen ő is sokat küzdött azért, hogy így legyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet