Megpróbálta kirabolni a dohányboltot Sárváron, de emberére akadt az eladóban

Továbbra is letartóztatásban marad a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével gyanúsított férfi.

A Sárvári Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását annak a férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint 2022 decemberében fejére húzott kapucnival, a száját eltakaró orvosi maszkban ment be egy Nemzeti Dohányboltba Sárváron.

Két doboz cigarettát kért, majd az ellenállás leküzdése érdekében az élet kioltására alkalmas hét cm pengehosszúságú kést vett elő, azt az eladó irányába tartotta, és felszólította őt a pénz átadására – írja közleményében az ügyészség.

A sértett a többször megismételt felszólításnak nem tett eleget, ekkor a gyanúsított megpróbálta elvinni a korábban kért és a pultra kikészített két doboz cigarettát, azonban a sértett ezt is megakadályozta. A sértett ellenállása miatt a gyanúsított a kést eltette, és távozott a boltból.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően meghosszabbította a férfi letartóztatását további három hónappal, mert fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást megnehezítené, a megkísérelt bűncselekményt véghezvinné vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el – közölték.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek