A megszállt ukrán területek elsöprő többséggel szavaztak az Oroszországhoz való csatlakozásra

És ez jóval több, mint formalitás.

Az Oroszországhoz való csatlakozás csaknem teljes támogatottságát mutatták azok az előzetes részeredmények, amelyeket a Moszkva-barát hatóságok kedd este adtak ki az orosz ellenőrzés alá került négy ukrajnai régióban megtartott "népszavazásról" - jelentette kedd este Moszkvából az MTI tudósítója.

A régiók azon lakosainak, akik jelenleg Oroszországban élnek , mintegy 97-98 százaléka voksolt a csatlakozás mellett, közölték az orosz hírügynökségek a szavazatok 100 százalékának összesítése alapján.

A szakadár

 • Donyecki Népköztársaság "állampolgárainak" a 98,69,
 • a Luhanszki Népköztársaságnek a 97,93,
 • Herszon megyéének a 96,75 százaléka,
 • Zaporizzsja megye orosz megszállás alá került része lakónak pedig a 97,81 százaléka
 • szavazott a leendő orosz annektálásra az oroszországi szavazókörzetekben.

  Szavazócédula Donyeckban
  Wikipédi

  Az ukrajnai régiókban az előzetes végeredményt a TASZSZ hírügynökség szerint várhatóan szerda reggelre összesítik, a hivatalos eredményeket pedig öt napon belül fogják nyilvánosságra hozni.

  Kedd este

 • a Donyecki Népköztársaságban a szavazatok 31,74 százalékos feldolgozottsága mellett 93,95,
 • a Luhanszki Népköztársaságban pedig 82,8 százalékos feldolgozottság mellett 98,53 százalék volt az Oroszországhoz csatlakozás támogatottsága.
 • Zaporizzsja megyében ez az arány 90 százalékos feldolgozottság mellett 92,74,
 • Herszon megyében pedig 76 százaléknyi számlálást követően 86 százalékos volt.
 • Valentyina Matvijenko, az orosz parlament felsőházának elnöke bejelentette, hogy a kamara jövő keddre tűzi napirendre az ukrajnai régiók csatlakozásának kérdését.

  A donyecki régió hatóságai közölték, hogy a referendumon 28 ország több mint 130 megfigyelője vett részt.

  Nehezen belátható következményei lesznek a népszavazásnak
  TASSZ orosz hírügynökség

  Az ENSZ viszont értésre adta, hogy nem tervezi hitelesítő misszió küldését a Donyec-medencébe.

  Vezető nyugati hatalmak közölték, hogy csakúgy, mint 2014-ben a Krím esetében, a népszavazást illegitimnek, az eredményét pedig érvénytelennek tekintik.

  A négy ukrajnai régióban négynapi mozgóurnás szavazás után, amelynek szükségességét a szervezők a biztonsági helyzettel indokolták, kedden a szavazóhelyiségekben adhatták le voksaikat a jogosultak.

  Következményei lesznek

  Az ENSZ és a nyugati hatalmak reakcióiból azt a következtetést is levonhatnánk, hogy a megszállt területeken tartott népszavazás csupán formalitás volt, amit az oroszok maguknak szerveztek.

  A BBC térképe segít megérteni, hogy miért és hogyan képzelik el a szakadár területek országváltását
  BBC

  De ennél többről van szó. A népszavazási eredményekre hivatkozva a négy szakadár terület Orosz Föderációhoz való tartozását szinte biztos, hogy megszavazza az orosz törvényhozás, és innentől kezdve az oroszok az ottani ukrán fegyvereseket már úgy értékelhetik, hogy azok magát az anyaországot támadták meg.

  Nem véletlen, hogy ma reggel Medvegyev volt elnök ismét meglebegtette Az oroszok ismét atommal fenyegetnek, de most már konkrétan September 27. 11:17 az atomfegyver bevetésének lehetőségét.

  Közben az angol hírszerzés úgy tudja Angol hírszerzés: Putyin valami fontosat készül bejelenteni September 27. 09:51 , Putyin pénteken valami fontosat készül bejelenteni.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hírek