Megszavazták a Parlamentben az Uber lekapcsolását

A taxizás olcsó, barátságos, nyomon követhető, Amerikából érkező alternatívája most éppen vesztésre áll.

Hétfőn 119 igen, 61 nem szavazattal és 3 tartózkodás mellett fogadta el az országgyűlés az engedély nélkül, személygépkocsival végzett személyszállító szolgáltatáshoz kapcsolódó jogkövetkezményekről szóló kormányzati törvényjavaslatot.

A javaslat blokkolhatóvá teszi a jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínáló oldalakat - írja az MTI, meg nem nevezve az Ubert, de az elmúlt hónapok tiltakozásai nyomán nem nagyon lehet másra gondolni.

time.com

A módosítás révén ideiglenesen, legfeljebb 365 napig blokkolni lehet azokat az internetes oldalakat, amelyek jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínálnak. A tiltás akkor rendelhető el, ha a személyszállítási szolgáltató nem felel meg a kormányrendeletben lefektetett követelményeknek, így annak, hogy diszpécserszolgálata legyen (az Ubernél ez eleve szórakoztató követelmény, hiszen a lényege épp az, hogy a technológia, vagyis egy mobilapp váltja le a diszpécsert), engedély hiányában pedig a hatóság bírságot szabott ki, a megbírságolt mégis tovább folytatja ezt a tevékenységet.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára ugyanakkor hangsúlyozta: az intézkedésre csak végső esetben kerül sor, ha más szervek - adóhivatal és a közlekedési hatóság - eredménytelenek voltak a szabálysértés visszaszorításában.

Az Uber mindeközben népszerűsítő videókkal kampányol a Facebookon

A budapestiek kedvenc új utazási módját jelentő Uber mindeközben nem zavartatja magát, a napokban éppen friss videót posztoltak Facebook-oldalukra, amiben lelkes emberek nyilatkoznak arról, milyen jó is uberezni. Hogy milyen, arról egyébként Magyarországon mi az elsők között számoltunk be még 2014 végén, az erről szóló cikkünk itt olvasható .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet