Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megszűnik a KLIK, de marad az iskolák állami irányítása

Palkovics László államtitkár szerint szükség van átalakításra, de az önkormányzatok nem kapják vissza az iskoláikat.

Miközben a válasz.hu arról ír , hogy az állami iskolaközpont, a KLIK körüli botrányok miatt megingott Balog Zoltán emberminiszter széke, az új oktatási államtitkár látványos, de nem lényegre törő átalakításról beszélt.

Palkovics László a Figyelőnek adott interjújában többek között azt mondta, hogy július 1-től új szervezet irányíthatja az oktatást, ő legalábbis erre tesz javaslatot.

Palkovics László kinevezésekor Balog Zoltánnal
Forrás: civilhetes.hu

Az államtitkár a túlcentralizálást elvi hibának tartja, amit módosítani kell, de az egyelőre még nem dőlt el, milyen szintre vinnék át az iskolák irányítását. Elvileg megyei iskolairányító központokról is szó lehet, de Palkovics szerint egy kistelepülési iskola túl messze van a megyétől.

Palkovics kizártnak tartja, hogy az önkormányzatok visszakapják az iskolákat, ugyanis véleménye szerint

a 2012 előtti rendszer megbukott

. Az igazgatók viszont

mindenképpen kapnak jogosítványokat

, de ezt nem részletezte.

Palkovics Lászlót február 6-án nevezték ki oktatási államtitkárnak, miután menesztették Czunyiné Bertalan Juditot, aki korábban Hoffmann Rózsát váltotta a poszton. Az év eleji hirtelen és kapkodásnak tűnő változtatásokat a pedagógusok, szülők is diákok egyre erősödő tiltakozása váltotta ki, erről írtunk már itt Esőben és aluljáróban tüntettek Szombathelyen az oktatás szétverése ellen 2016. February 03. 16:47 , itt Már 19 vasi iskola csatlakozott a miskolciak nyílt leveléhez 2016. February 12. 12:46 is és itt Óriási pedagógustüntetés Budapesten 2016. February 13. 10:49 is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra