Megtört a rendőrök pályaelhagyási kedve

Talán nem függetlenül a fizetésemeléstől, melynek bejelentése éppen a kata adónem kiüresítésével és az emelkedő rezsiköltségekkel egy időben történt.

A május végén lejárt felmondási tilalom óta eltelt másfél hónapban, július 14-éig összesen 559 hivatásos állományú rendőr mondott fel – tudta meg a Magyar Hang az Országos Rendőr-főkapitányságtól, mely csak összesített adatokat közölt. A lap felhívta a figyelmet arra, hogy míg a felmondási tilalom megszüntetése utáni első héten 300 rendőr nyújtotta be lemondását, addig a friss adatok alapján úgy tűnik, a rendőrök elvándorlási kedve jócskán megcsappant.

Ebben szerepet játszhatott a februárban kiutalt hathavi fegyverpénz és 10 százalékos illetményemelés, valamint a kormány azon bejelentése, hogy két lépésben (idén szeptemberben, majd 2024-ben) emelik a katonák és a rendőrök fizetését. Szeptemberben a rendőr tiszthelyettesek átlagosan 30-44 százalék közötti, a tisztek 18-25 százalék közötti béremelésre számíthatnak.

A lap még megjegyezte, hogy talán nem véletlen egybeesés, hogy az Orbán-kabinet éppen a kata adónem kiüresítésével és a brutálisan emelkedő rezsiköltségekkel egy időben emeli a rendőrök fizetését, ezzel maga mellett tartva a rendvédelmi dolgozókat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság