Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megújult a szombathelyi adventi vásár. Előnyére? Hátrányára? De leginkább: miért?

Teljesen átalakult a tavalyi évekhez képest a város karácsonyi vására. Az óriás karácsonyfa helyett most több kisebb karácsonyfa áll a Fő téren, összement a színpad, új köntöst kapott az adventi koszorú is és jóval több pavilonnál vásárolhatunk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiderült, a szervezői gárda teljesen más lett. Idén nem a Kereskedők és Vendéglátók Vas Megyei Érdekvédelmi Szervezete (KISOSZ), hanem az Advent 2015 Egyesület szervezi a vásárt. Pintér Gábortól, az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a rendezvény korábbi szervezőjének szerződése lejárt, ezért jelentkeztek a városvezetésnél, akik az ajánlatot elfogadták.

Az egyesület nyáron alakult tíz lokálpatriótából, elsődleges céljuk az karácsonyi vásár megújítása, színesebbé tétele. Szeretnénk, hogy a szombathelyieknek és a környéken élők is szívesen látogassanak ki a rendezvényre és minden korosztály jól érezze itt magát az ünnepek előtti időszakban.

- mondta az elnök.

BZ

Egyetlen szó: szélcsatorna

Azért történt ennyi változás, mert az egyesület úgy gondolta, hogy egyrészt a vásárra ráfér egy kis vérfrissítés, másrészt pedig a korábbi évekhez képest biztonságosabbá akarták tenni a helyszínt.

Úgy gondoltuk, hogy az adventi időszak középpontjában nem a karácsonyfa áll, hanem a koszorú. Ez jelképezi az ünnepre való várakozást. Nem akartunk idén a már megszokott formához igazodni, ezért inkább egy függesztett változat mellett döntöttünk. Idén azért sincs óriás fenyőfa, mert a Kőszegi utca szélcsatornájába állított fa balesetveszélyes, féltünk, hogy egy eldől, mert már volt erre példa korábban. Ráadásul a díszek egy nagyobb szélvihar után általában a földre kerültek, jobb esetben a fa túloldalára, így karácsonyra már nem nyújtott túlzottan esztétikus látványt.

- tette hozzá.

BZ

Persze, az önkormányzatot is megkerestük. Mint megtudtuk, a karácsonyi vásár rendezéséhez az önkormányzat elsősorban a közterület biztosításán keresztül kapcsolódik. Az idei évben egyedül az Advent 2015 Egyesület nyújtott be erre az időpontra közterület-használati kérelmet, ezért szabad utat kapott a projekt.

Az önkormányzat a műsorok finanszírozásában (megszervezte az óvodák, iskolák, civil szervezetek és egyéb helyi művészeti csoportok megszokott programjait) és a díszkivilágításon túl nem vállalt más költséget. A többi program szervezője, technikai feltételeinek biztosítója és költségviselője az egyesület.

BZ
Az idei adventi gyertyagyújtáson is ott voltunk a Fő téren. Ide kattintva Meggyújtották az első adventi gyertyát a Fő téren 2015. November 29. 13:34 nézegethet róla képeket!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra