Megvan a benzinár lélektani határa, amikor már letennénk az autót

A magyarok 937 forintos üzemanyagár felett már nem ülnének autóba.

A fővárosiak 1025, a városlakók 935, a megyeszékhelyen élők 930, míg a községek lakói 900 forint felett mindenképpen váltanának. A többi között ez derül ki a Publicus Intézet friss felméréséből.

A Népszava által közölt közvélemény-kutatás szerint az autózás helyett a legtöbben a tömegközlekedést részesítenék előnyben, míg 19 százalékuk inkább kerékpárra ülne, 14 százalékuk pedig gyalogolna.

A kutatás eredménye szerint a hazai autósok havonta átlag 43 ezer forintot költenek üzemanyagra, ami a megkérdezett háztartások jövedelmének 19 százalékát emészti fel.

A megkérdezettek 58 százaléka egyetértett a hatósági üzemanyagárak megszüntetésével. Ezen belül leginkább az ellenzékiek üdvözölték a lépést (69 százalék), a Fidesz-KDNP-hívek csak 51 százalékban értettek egyet az általuk támogatott kormány intézkedésével.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek