Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megvan, hogyan lehet kikerülni a karantént a nyaraláskor

A bécsi reptéren már elindult a szolgáltatás. 190 euróba kerül.

Nem kétséges, hogy a hosszúra nyúlt szobafogság után sokaknak kedvük lenne nyáron utazni, de ennek az utazási kedvnek gátat szabnak a lezárt vagy félig lezárt határok.

Ráadásul sok a bizonytalanság a légiközlekedés biztonságossá tétele terén is.

Mindezeket a kihívásokat ügyesen kezeli a bécsi reptér e héten indult szolgáltatása.

Az ORF szerint minden Ausztriába érkező utast választás elé állítanak az osztrák hatóságok: amennyiben nincs legfeljebb 4 napos orvosi igazolása arról, hogy nem Covid-fertőzött, akkor kötelező jelleggel 14 karanténba kell vonulnia, vagy egy,

a reptér által nyújtott szolgáltatással élve készíttethet helyszíni gyorstesztet 190 euróért az utazó.

Akinek az eredménye negatív, nem kell 14 napos karanténba vonulnia Ausztriában.

A repülőtérre érkező vagy onnan induló utasok telefonon és emailben akár előre foglalt időpontra is bejelentkezhetnek a koronavírus-teszteléshez.

A vírus örökítőanyagát a szervezetben kimutató, úgynevezett PCR-vizsgálatot a reptéren, helyben kialakított laboratóriumban végzik el, az eredményt két-három órán belül megkapja az utas.

Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy a nyár nagy slágerének – és üzletének – lássuk a bécsiek szolgáltatását.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra