„Nagy balhék voltak”: tavasszal minden teniszedző felmondott a Haladásnál

A gyerekek szétszéledtek. A nyári időszak a szakosztály újraélesztéséről szól majd.

„Nagy balhék voltak a Haladás Tenisz Szakosztályánál. Más egyesületekhez irányították a gyerekeket még tavasszal. Volt, aki azt az információt kapta megszűnhet a szakosztály” – jutott el hozzánk a hír olvasónktól a közelmúltban.

Ha megszűnni nem is szűnt meg a szakosztály, de információink szerint a tavaszi időszakban valóban nagy volt a baj, minden edző felmondott, mert az egyesület nem biztosította munkájukhoz a megfelelő körülményeket.

Mészáros D. Zsolt

Méltatlan körülmények

A lapunkhoz eljutott hírek alapján a HVSE beszedte a pályabérleti díjakat, de nem vettek fel időben pályamunkást, így az edzőknek kellett a sportligeti pályákat a tavalyi tavaszi szezon előtt teljesen rendbe tenni, például talicskázni a salakot.

Erre azonban már nem voltak hajlandóak az idei évben. Évek óta kérték azt is, legyen egy fedett, téliesített teniszsátor, amire az egyesület nem akart áldozni. Döntésükhöz az is hozzájárult, hogy vállalkozókként kellett végezni munkájukat, csak a megtartott órák után kaptak pénzt, az óradíjuk méltánytalan összeg volt.

Úgy tudjuk, egy edzőt foglalkoztattak alkalmazottként, azonban az ő kifizetésével is gondok akadtak, előfordult csúszás. Ezt támasztja alá, amiről korábban lapunk is beszámolt, Nem kaptak fizetést októberben a HVSE dolgozói, a klub vezetése nem válaszol kérdéseinkre 2023. October 17. 11:01 hogy többször késtek a dolgozók, a sportolók fizetései a Haladásnál.

Miután az edzők felmondtak, három aktív szülő próbált meg összefogni és segíteni. Rendbe tették tavasszal a pályákat. Így a Szabó Éva Emlékversenyre érkezőket megfelelő körülmények fogadták, de a szülők semmilyen segítséget nem kaptak az egyesülettől ehhez. Szántó Erzsébet, elnökségi taggal egyeztettek, de végül a HVSE hozzáállása miatt ez annyiban maradt.

Hosszú távon ráfizetéses, kivitelezhetetlen lett volna számukra, hogy ők gondozzák a pályákat. A sportligeti teniszpályákat egyébként korábban a szombathelyi önkormányzat ingyenes használatba adta a HVSE-nek 15 évre.

A gyerekek szétszéledtek, a Haladás helyett a Kőszegi Tenisz Klubot vagy a Savaria Tenisz Clubot választották, amely a szombathelyi Késmárk utcai teniszpályán tart edzéseket.

Próbálják feltámasztani a szakosztályt

Miközben eljutottak hozzánk a fenti információk, egy másik olvasónk arról érdeklődött, hogyan lehet pályát foglalni a Sportligetben. Megjegyezte, nagyon szépek, rendezettek a teniszpályák, szívesen menne oda sportolni, a feltüntetett telefonszám régi, nem tudja kit keressen, ki az illetékes, segítsünk neki.

Szépek a teniszpályák, de napközben üresek
Mészáros D. Zsolt

Rövid keresés után megtaláltuk a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának Facebook-oldalát, a megadott telefonszámot hívtuk. Mayer László vette fel, aki – a beszélgetésünk elején, amikor a pályafoglalás után érdeklődtünk - Szántó Erzsébet, elnökségi taghoz irányított minket. Megtudtuk, ez azért lehet, mert a Haladás december óta nem tartott elnökségi ülést, hiába kezdeményezte több elnökségi tag. Az ülésen kellene új szakosztályvezetőt választani Szabó Hajnalka helyére, aki már korábban lemondott, de mivel nincs elnökségi ülés, nincs szakosztályvezető, legalábbis néhány hete még biztosan így volt. Így mindkét témában az egyesületnek írtunk. Azonban eddig még nem jött reakció.

A szakosztály Facebook-oldala újra aktív az utóbbi időben. Úgy tudjuk, most két edző dolgozik. Tenisztábort és ingyenes tenisztanfolyamot is hirdettek a gyerekeknek és szervezik a „Gatya Kupát”. Tehát azon vannak, hogy a szakosztályt újraélesszék, legyen utánpótlás.

És, hogy olvasónk kérdésére is válaszoljunk, a Facebook-oldal alapján sikerült kideríteni, hogy az interneten keresztül lehet pályát foglalni, illetve ugyanitt e-mail címet és telefonszámot is találunk. Ha valaki nem újságíróként érdeklődik, hanem csak teniszezni szeretne, akkor biztosan kap bővebb felvilágosítást is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport