„Álljon meg!” – Kiabálta a mentős a 90 éves sofőrnek, miután ütköztek

Abszurd jelenetek Szombathelyen.

Nem hétköznapi látvány lehetett, ahogy egy mentőautó vezetője egy kisáruszállító mellett szaladva, a jármű oldalán dörömbölve azt kiabálta, hogy "álljon meg!", a szombathelyi Bartók Béla körút és Paragvári utca kereszteződésében. Nem várt események következtek ezután.

Információnk szerint megkülönböztető jelzés nélkül szállított kórházba beteget egy Mercedes mentőautó kedden délelőtt Szombathelyen. A Bartók Béla körútra egy Ford furgon kanyarodott rá a mentő előtt, de a manőver közben lefulladt a motorja. Némi várakozás után mindkét jármű folytatta az útját.

Mentőautónak koccant a Ford, majd elhajtott a sofőr Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

A Paragvári utca kereszteződésénél pirosat kaptak. Amikor zöldre váltott a lámpa, akkor a sorban elöl álló Ford motorja felbőgött, majd az autó elindult hátrafelé. A mentőautó vezetője a dudára tenyerelt, de hiába, a Ford nekiütközött a mentőnek.

Mentőautónak koccant a Ford, majd elhajtott a sofőr Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

A mentőautóból éppen kiszállt a járművezető, amikor a furgon elindult, így a férfi futva indult utána és a Ford oldalán dörömbölve kiabált a sofőrnek, hogy álljon meg. A Ford vezetője ezt megtette, de a volánnál ülő férfi szerint semmi nem történt, majd gázt adott és nehézkesen tovább hajtott.

Mentőautónak koccant a Ford, majd elhajtott a sofőr Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

A mentőautó vezetője is elindult a mentővel és a megkülönböztető jelzésre a Ford félrehúzódott, majd hamarosan megérkezett az időközben riasztott rendőrség is. Addig azonban még történt néhány dolog. A nehezen mozgó, rosszul halló, 90 éves sofőr* először azt mondta, hogy a mentőautó hajtott neki, majd hirtelen taktikát váltott és pénzt kínált a vétlen gépjárművezetőnek.

Mentőautónak koccant a Ford, majd elhajtott a sofőr Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

Úgy tudjuk, hogy az idős férfi érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik és nem fogyasztott alkoholt vezetés előtt.

A hangkürt megerősített fém háza megfogta a hátraguruló Fordot
TM/Nyugat.hu

A Ford a mentőautó elején a hangkürt megerősített házának ütközött és a rendszámkeretet törte össze, így az anyagi kár nem jelentős, azonban az eset felettébb elgondolkodtató.

*Frissítés:

Cikkünk publikálása után felhívott minket a mentőssel ütközött férfi egyik hozzátartozója. Elmondta, hogy az idős úr valóban 90 éve, de 72 éve jogosítványa, vezet napi szinten, és eddig semmilyen baleset nem volt. Még is igen jó egészségügyi állapotnak örvend, jobbnak, mint sok 40-50 éves, amit az orvosi vizsgálatok is bizonyítanak. A hozzátartozó szerint a közlekedésre amúgy sem az idős emberek a veszélyesek, hanem azok a fiatalok, akik nagy autókkal felelőtlenük száguldoznak az utakon. Még hozzátette: a férfi az ütközés előtt kapcsolt hátramenetbe, hanem a kisbusz magától gurult el hátrafelé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló