Mentőhelikopterről észlelték a bozóttüzet Szombathely közelében

A helikopter egy betegátadás után repült vissza a bázisra.

A magasból észlelt tűz valószínűsíthetően lerakott hulladéknál keletkezett és onnan terjedt át a növényzetre. Szombathelyi tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Tüzet észlelt egy mentőhelikopter személyzete Szombathely és Táplászentkereszt között csütörtökön késő délután. Értesülésünket az Országos Mentőszolgálat megerősítette.

Helikopterről fedezték fel a tüzet Szombathely közelében
TM/Nyugat.hu

Egy betegátadás után a bázisra visszarepülő mentőhelikopterről észlelték a tüzet. A helikopter személyzete azonnal rádión keresztül tájékoztatta a mentésirányítást, a hozzávetőleges lokalizáció és kiterjedés, valamint érintett területek megjelölésével - válaszolt munkatársunk kérdésére Méhes Dóra, az OMSZ kommunikációs szervezője.

Szombathelyi tűzoltók oltották el a bozóttüzet és az izzó szemetet Fotó: Szombathelyi HTP
TM/Nyugat.hu

-Egy hektáron égett a száraz fű és a lerakott hulladék egy bokros területen Szombathely közelében csütörtökön az esti órákban. A szombathelyi hivatásos és önkéntes tűzoltók kiérkezésekor már csak kilencven négyzetméteren izzott, parázslott a terület - tájékoztatott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Oltás után Fotó: Szombathelyi HTP
TM/Nyugat.hu

Az egységek két vízsugárral a területet átnedvesítették, a lánggal égés megszüntették. A tűz eloltásához szikracsapókat és lapátokat is használtak.

Fotó: Szombathelyi HTP
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló