2027 július végéig marad az Elamen Zrt-nél az óvodai, iskolai, kollégiumi étkeztetés Szombathelyen

Öt évvel meghosszabbították a szerződést, mert a cég 300 milliós fejlesztéseket hajtott végre.

2027. július 31-ig hosszabbította meg a szombathelyi közgyűlés az Elamen Zrt. szerződését. A cég működteti már jó ideje Szombathelyen az óvodai, iskolai és kollégiumi közétkeztetéseket, de szerződése idén, június 15-én lejár.

A jogszabályok értelmében a szerződést meg lehet hosszabbítani, de csak akkor, ha a vállalkozás a most záruló szerződéses időszakban legalább 300 millió forint (plusz áfa) értékű felújítást végzett a szombathelyi szolgáltatási helyeken.

eduline.hu

Az Elamen jelentése szerint a vállalást teljesítették, így:

 • az Aranypatak Étterem építészeti, épületgépészeti és technológiai fejlesztése, főzési kapacitásának bővítése. Megvalósítás időpontja 2019. nyara, beruházás nettó összege 164 millió forint,
 • a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma konyhájának építészeti, épületgépészeti és technológiai fejlesztése, főzési kapacitásának bővítése. Megvalósítás időpontja: 2019. nyara, beruházás nettó összege 18 millió 550 ezer forint,
 • a Gothard Jenő Általános Iskola tálalókonyhájának felújítása – Szupermenza kialakítása, megvalósítás időpontja: 2019. nyara, beruházás nettó összege 98 millió 700 ezer forint. (Az ünnepélyes átadó 2019. szeptember 17-én volt Szombathelynek lett egy szupermenzája - de vajon mitől szuper egy menza? 2019. September 18. 11:28 .)
 • a Szombathelyi Aréna Óvoda tálalókonyhájának felújítása, megvalósítás időpontja: 2020. nyara, beruházás nettó összege 33 millió 380 ezer forint.
 • Mivel az előírt felújítást teljesítette a cég, ezért az Elamen Zrt-vel kötött szerződést 2027. július 31-ig meghosszabbították.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet