Míg tavaly egy halálos baleset sem volt Vas megyében az első negyedévben, idén már kettő

De a közlekedési balesetek száma is nagyot emelkedett: a tavalyi első negyedévi 71-ről 94-re. Ugyanakkor az is érdekes adat, hogy az M1-es a legveszélyesebb autópálya.

Habár Budapesten és Pest megyében történt a legtöbb baleset - és mindkét helyen nőttek is tavaly óta a számok - a KSH baleseti adatai szerint, Vas megyében is jelentős növekedés következett be: a halálos balesetek száma 0-ról kettőre, a közlekedési balesetek száma 71-ről 94-re, míg a súlyos balesetek száma 19-ről 23-ra nőtt. Pedig például Baranyában és Jász-Nagykun-Szolnokban 84-ről 67-re, illetve 110-ről 84-res csökkent az összes baleset száma a tavalyi első negyedév óta - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum .

A lap arra is kitért, hogy miközben az autópályák sokkal biztonságosabbak, mint az alacsonyabb rendű közutak, ha a személyi sérülések számát nézzük, azért ott is bőven történnek balesetek. Ráadásul a tavalyi évben ez a szám kiugróan magas volt: 470 baleset történt az autópályákon. A balesetek számát tekintve pedig a vas megyeiek által gyakran használt M1-es vezet 117 balesettel, utána az M3-as és az M5-ös következik.

Halálos baleset Sárvár közelében - nem sikerült újraéleszteni az idős sofőrt
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló