Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miközben Magyarország lakossága csökken, Ausztriáé jelentősen nőtt

Leginkább a bevándorlás miatt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország lakossága 1980 10 millió 700 ezer volt, mára ez a szám már csak 9,77 millió, azaz – a kormány erőfeszítései ellenére - közel egymillióval vagyunk kevesebben.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ausztria lakossága viszont folyamatosan nő, elsősorban a bevándorlásnak köszönhetően.

Az idén januári adatok szerint az országban 8 901 064 ember él, 42 289-el több, mint egy évvel korábban.

Az ORF idézi Tobias Thomast, a statisztikai hivatal vezérigazgatóját, aki szerint az előző évhez képest mutatkozó növekedés 96 százalékban a bevándorlással magyarázható.

Ugyanakkor valamennyi természetes növekedés is volt, hiszen tavaly a születések száma 1566-tal meghaladta a halálozásokét.

A bevándorlás mértéke egy év alatt 15 százalékkal nőtt.

Ez a szám 2012 és 2017 között volt a legmagasabb: abban az időszakban 43 797 és 113 067 között mozgott azoknak a száma, akik Ausztriát választották lakhelyül.

A bevándorlók számára Bécs a legvonzóbb
Józing Antal

Tavaly a külföldi bevándorlók háromnegyede (33 497) más EU-tagállamból, illetve valamelyik EFTA-országból (Izlandról, Liechtensteinből, Norvégiából vagy Svájcból) érkezett; egynegyede (11 459) pedig ezeken kívüli ország állampolgára volt. Utóbbiak közül legtöbben Bosznia-Hercegovinából (1689), Szerbiából (1588), valamint Szíriából (1060) származnak. Az Ausztriában élő afgánok közül viszont több mint 800-an elhagyták Ausztriát.

A bevándorlók a fővárost kedvelik leginkább; tavaly 35,8 százalékuk költözött Bécsbe. Ugyancsak közkedvelt Felső-Ausztria, Stájerország tartomány, Alsó-Ausztria és Tirol.

Ausztria lakossága 1980-ban 7,6 millió volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés