Ha minden úgy működne, mint a jogosítvány meghosszabbítása, már itt lenne Amerika

Kedden mentem orvoshoz, pénteken a lakásomon volt a postás az ingyenesen elkészített dokumentummal.

Két évvel ezelőtt írtam egy jegyzetet Mi szól az Orbán-kormány mellett és ellene? - Játsszuk azt, hogy értelmesen el lehet vitatkozni róla 2020. June 29. 19:05 arról, hogy mi szól az Orbán-kormány mellett és ellene. Az írás – ahogy várható volt – sokaknál levágta a biztosítékot, kinek ezért, kinek azért.

De így utólag visszaolvasva is vállalható, talán részben meg is magyarázza, hogy mi történt április 3-án.

Az első pont úgy szólt akkor, hogy a kormány malmára hajtja a vizet, hogy stabilizálták az ország működését. Akkor nem tértem ki arra, hogy ennek része a közigazgatás reformja is. Persze, politikailag lojális figurákat tettek a kulcspozíciókba, de ettől függetlenül egész jól működnek bizonyos állami szolgáltatások.

Kedden voltam orvosnál, pénteken kopogott a postás az elkészült új jogosítvánnyal

Legutóbb kipróbáltam, hogy milyen az ügyfélkapun át meghosszabbítani a jogosítványt, és meg kell állapítsam, hogy igencsak flottul működik a rendszer.

A jogosítványom már hetekkel ezelőtt lejárt, de a veszélyhelyzet miatt kis haladékot kaptam. De félve a hozzám hasonló, felgyülemlett kiváróktól, no meg abban bízva, hogy idén nyáron talán külföldön is tudok vezetni, kértem időpontot a háziorvostól. Kaptam is, és az alapos vizsgálat végén megkérdeztem, hogy az eredmény mikor kerül fel a központi nyilvántartó rendszerbe.

A doktornő azt mondta, hogy gyakorlatilag azonnal a felhőbe került az alkalmasságom, innentől kezdve rajtam múlik, hogy mit és hogyan intézek.

Még aznap, kedden este nekifutottam az online ügyintézésnek. Ehhez be kell jelentkezni a központi ügyfélkapun.

A felület cseppet sem felhasználóbarát ugyan, egy komolyabb magáncégnél elképzelhetetlen lenne egy ilyen, de most haladjunk tovább.

A baloldali menüben válasszuk ki az „Okmányok” menüpontot, azon belül a „Vezetői engedély”-t, majd kattintsunk a „Nyilatkozatok a vezetői engedély automatikus hivatalbóli meghosszabbításához” linkre.

Innen már adja magát a dolog, igaz, csak akkor, és ez fontos,

ha az állami nyilvántartásban van rólunk egy három évnél nem régebbi fotó.

(Ha nincs, akkor lehet, alapból egyszerűbb elmenni egy kormányablakhoz.)

Nem sokkal azután, hogy egy-két perc alatt kipipáltam, amit kellett, megadtam az adataimat (telefonszámot és e-mail címet kérnek), érkezett egy levél, mely szerint:

„Tájékoztatjuk, hogy vezetői engedély kiállítására vonatkozó ügyében a vezetési jogosultsága a közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzésre került. A vezetési jogosultságát önmagában a nyilvántartási bejegyzés alapján is jogszerűen gyakorolhatja Magyarország területén, a bejegyzés időpontjától kezdve a vezetői engedélye kézhezvételéig, de legfeljebb 30 napig. Az okmánya gyártásra továbbítva.”

Wow.

A megannyi elcseszerintett dolog mellett az ember megtanulja megbecsülni az ilyent.
Mészáros D. Zsolt

És a java csak most jön.

Ez volt tehát kedden. Csütörtökön délben kaptam egy újabb e-mailt, amelyben a Belügyminisztérium arról értesített, hogy elkészült a jogosítványom, és azt már postára is adták.

Mi a túró!

Másnap, azaz pénteken, délben pedig már egy értesítő várt, mely szerint a postás megkísérelte a kézbesítést, mivel nem voltam otthon, megtalálom a dokumentumot a Postán.

A nagy pillanat.
Mészáros D. Zsolt

Azóta meg is találtam, és annyira megörültem, hogy végre valami úgy működik, ahogy kell, hogy a boríték nyitásának nagy pillanatát megörökítettük a szerkesztőségben.

Majdnem elfelejtettem, hogyha online hosszabbítjuk a jogosítványt, nemcsak a kormányablakos sorba állást spóroljuk meg, hanem a 4000 forintos kiállítási díjat is.

És most szándékosan nem rontom el a hangulatot mindenféle egyéb listával, persze ha valakinek más tapasztalata van, azt meghallgatjuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos