Mindenki nyugodjon meg: hamarosan tényleg megváltoznak az egyik szombathelyi körforgalom szabályai

Olvasónk türelmetlenül várja, hogy a Jégpince utcai körforgalomnál ne a kerékpárosoknak legyen elsőbbségük. A város szeptemberben döntött a változásról.

Olvasónk hívta fel figyelmünket arra, hogy még mindig a bicikliseknek van elsőbbsége Szombathelyen a Jégpince utcai körforgalomban, pedig szeptemberben megszületett a döntés arról, hogy a város többi körforgalmához hasonlóan, itt is az autósoknak legyen elsőbbsége.

Lapunknak is többször Ki ad elsőbbséget kinek? - Egy oktató levele a drónfelvételen mutatott szombathelyi körforgalom kapcsán 2023. August 25. 15:00 adtak témát Szombathely új körforgalmai, különösen a Jégpince utcai, amely az egyetlen olyan körforgalom a városban, ahol a kerékpárosoknak elsőbbségük van (volt) a be- és kihajtó autósokkal szemben. Több lakossági bejelentés, egy baleset, és talán még a Nyugat.hu helyszíni videója Mennyire működnek Szombathely új körforgalmai a csúcsforgalomban? 2023. September 08. 19:30 is közrejátszhatott abban, hogy Nemény András polgármester a szeptemberi közgyűlésen bejelentette: a szakmai bizottság úgy határozott, megváltoztatják a körforgalom szabályait.

Hamarosan megváltoznak a körforgalom szabályai
Mészáros D. Zsolt

Olvasónk leveléből is kiderült, vannak, akik már nagyon várják a változást, ezért megkérdeztük az önkormányzatot.

A városháza levelében az írta, az új forgalmi szabályok bevezetéséhez szükséges közlekedési táblákat szeptember végén rendelte meg önkormányzat, a táblák október utolsó napjaiban érkeztek meg a SZOVA NZrt.-hez. A társaság jelenleg a mindenszentek időszakának forgalmi rendjével kapcsolatos közlekedési táblák felhelyezését, majd levételét végzi a szokásos munkálatok mellett, így a Jégpince utcai körforgalomhoz várhatóan november első hetében fognak kikerülni az új közlekedési táblák.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet