Mennyire működnek Szombathely új körforgalmai a csúcsforgalomban?

Videónkban megmutatjuk, sőt egy közlekedési szakértőt is megkérdeztünk róluk.

Még a hét elején vetődött fel a szerkesztőségben, hogy mi lenne, ha egyik reggel megnéznénk, hogyan teljesít a két új szombathelyi körforgalom a csúcsforgalomban. Ezért csütörtök reggel negyed 8 után nem sokkal már ott álltunk a Gagarin utca és Jókai út kereszteződésében.

Érthető módon fél 8, háromnegyed 8 tájékán volt a legnagyobb a torlódás. A környék lakóparkjaiból is ilyenkor indulnak a legtöbben, sokszor a szülők külön-külön, tehát egy család akár két autóval is közlekedik arra, de persze vannak szép számmal olyanok is, akik a Gagarin utcából és a Jókai út felől érkeznek.

Videónkban mutatjuk a reggeli forgalmat, nemcsak a Jókai úti körforgalomhoz mentünk el, hanem a Markusovszky utcaihoz is, sőt egy közlekedési szakértőt is megkérdeztünk, szerinte hogyan bonyolítja a két körforgalom a reggeli csúcsforgalmat.

Tátrai András többek között azt mondta, nagy szükség volt a két körforgalomra, viszont mindkettőn lenne még mit javítani, hogy gördülékenyebben lehessen haladni, és kisebb legyen az esélye esélye a baleseteknek.

A szerkesztőségünkben is vitát generált, hogy jó-e, ha a Gagarin utcai körforgalomnál a bicikliseknek van elsőbbségük, vagy sem. Aki biciklivel közlekedik, nyilván örül ennek a megoldásnak, akik autóval, azok már kevésbé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet