Mennyire működnek Szombathely új körforgalmai a csúcsforgalomban?

Videónkban megmutatjuk, sőt egy közlekedési szakértőt is megkérdeztünk róluk.

Még a hét elején vetődött fel a szerkesztőségben, hogy mi lenne, ha egyik reggel megnéznénk, hogyan teljesít a két új szombathelyi körforgalom a csúcsforgalomban. Ezért csütörtök reggel negyed 8 után nem sokkal már ott álltunk a Gagarin utca és Jókai út kereszteződésében.

Érthető módon fél 8, háromnegyed 8 tájékán volt a legnagyobb a torlódás. A környék lakóparkjaiból is ilyenkor indulnak a legtöbben, sokszor a szülők külön-külön, tehát egy család akár két autóval is közlekedik arra, de persze vannak szép számmal olyanok is, akik a Gagarin utcából és a Jókai út felől érkeznek.

Videónkban mutatjuk a reggeli forgalmat, nemcsak a Jókai úti körforgalomhoz mentünk el, hanem a Markusovszky utcaihoz is, sőt egy közlekedési szakértőt is megkérdeztünk, szerinte hogyan bonyolítja a két körforgalom a reggeli csúcsforgalmat.

Tátrai András többek között azt mondta, nagy szükség volt a két körforgalomra, viszont mindkettőn lenne még mit javítani, hogy gördülékenyebben lehessen haladni, és kisebb legyen az esélye esélye a baleseteknek.

A szerkesztőségünkben is vitát generált, hogy jó-e, ha a Gagarin utcai körforgalomnál a bicikliseknek van elsőbbségük, vagy sem. Aki biciklivel közlekedik, nyilván örül ennek a megoldásnak, akik autóval, azok már kevésbé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet