Pályarekordot döntött a szombathelyi Kiss Norbert Szlovákiában

Mindkét futamot megnyerte, és így összetettben átvette a vezetést a 2023-as kamion Európa-bajnokságban.

Vasárnap folytatódott a 2023-as kamion Európa-bajnokság a Slovakia Ringen. A Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka, Kiss Norbert szombaton fantasztikus versenyzéssel mindkét futamot megnyerte, és összetettben átvette a vezetést.

Vasárnap száraz időben kezdhettek a versenyzők, és most is a magyar pilóta volt a leggyorsabb az időmérő edzésen, így az első futamon az élről indulhatott. 2:42:124-es ideje még a szombatinál is jobb volt, és új pályarekordot jelentett. Lenz volt a második a kvalifikáció során – több mint egy másodperccel ment rosszabb időt Norbinál -, míg mögöttük Albacete és Halm következett a második sorban.

A rajt remekül sikerült Norbi számára, és azonnal az élre állt. Lenz, Albacete és Anderson követte, ám Rodrigues kamionja nagyon rossz helyen csúszott ki, így piros zászlóval megállították a versenyt.

Márti Bóta Photography

A megismételt rajt ismét jól sikerült a magyar versenyzőnek, ezúttal is elsőként fordult el az első kanyarban. Halm a kavicságyban kötött ki, Kiss Norbert viszont folyamatosan növelte előnyét Lenz előtt. Féltávnál már 3 másodperccel vezetett a magyar pilóta. A folytatásban sem változott az élen a helyzet, hátrébb Newell is kicsúszott. Végül Kiss Norbert nyerte a versenyt Lenz és Albacete előtt.

„Jól sikerült a második rajt is, és rögtön az élre állhattam. Ettől kezdve igyekeztem egy meggyőző előnyt kiautózni, majd óvni a gumikat a nap másik versenyére. Köszönöm a csapatnak, a Révész Racingnek a munkát, remekül sikerült ma is az autó beállítása. Nagyon jó érzés volt a magyar zászlókat látni a lelátókon, köszönöm a szurkolóknak a buzdítást” – mondta a leintés után Kiss Norbert.

A fordított rajtrácsos versenyen a 8. helyről indulhatott a Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka. Szinte azonnal javított a pozícióján, majd körönként két riválisát előzte meg. Hatalmas lendülettel érkezett, és a negyedik körben már az élen állt. Ettől kezdve növelte is a távolságot, és magabiztosan nyert. A második Hahn, a harmadik Kursim lett.

Márti Bóta Photography

Kiss Norbert a hétvége során pályarekordot döntött, kétszer szerezte meg az első rajtkockát, és négy futamból négyet nyert meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport