Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Minek Zanatra forgalomlassítás, ha amúgy is csak szlalomozva lehet közlekedni ott?”

Videóban jártunk utána egy olvasói felvetésnek, ami Szombathely Zanat városrészének közlekedéséről szól.

Amióta elkészült és fizetőssé vált az M86-os gyorsforgalmi út, a zanatiaknak komoly problémával kell szembenézniük. Azok az autósok ugyanis, akik a közeli falvakba, vagy Sárvár felé utaznak, a fizetős gyorsforgalmi helyett a régi 86-ost választják, aminek az első szakasza áthalad Zanaton.

A településen áthaladó forgalom így sokkal nagyobb lett, és ezzel együtt nőtt a balesetveszély is. Tavalyelőtt, az önkormányzati választási kampányban Putz Attila, akkor még képviselőjelölt, ma már városi képviselő egy sajtótájékoztatón Ne legyen fizetős az M86-os zanati elkerülője - javasolja az Éljen Szombathely képviselőjelöltje 2019. April 25. 11:48 azt követelte, hogy az M86-os zanati elkerülő szakaszának használatáért ne kelljen fizetni.

Ebből nem lett semmi, Zanaton viszont továbbra is nagy az átmenő forgalom.

Január 14-én Forgalomlassítást kérnek a zanatiak January 14. 16:30 Putz Attila, Zanat városi képviselője és Hende Csaba országgyűlési képviselő találkozott a városrész lakóival, ahol úgy döntöttek, hogy forgalomlassító szigetet kérnek a Magyar Közúttól Zanat mindkét végére. Azt is kérik, hogy a lakott területen belül további sebességkorlátozó táblákat helyezzenek ki (30 vagy 40 km/h), és szigorítsák a teherautó súlykorlátozást 7,5 tonnára.

Gyalogátkelőhelyeket is kérnek a Külső-Zanati útra, és azt, hogy a rendőrség állandó traffipaxot helyezzen ki, és többször végezzenek közúti ellenőrzést a problémás útszakaszon.

Erre a cikkre reagált aztán egy olvasónk, aki a következőket írta:

„Minek a forgalomlassító sziget, a sebességkorlátozás, mikor éjjel-nappal annyi autó parkol az utcán, párhuzamosan az úttal vagy félig az úttestre kilógva a bejáratok előtt, hogy csak szlalomozva lehet végighajtani a falun? Önök önerőből megvalósították a forgalomlassítást!”

Ennek jártunk utána hétfőn egy kamerával. A zanati "forgalomlassításról" szerzett tapasztalatainkat megismerhetik a videóból.

Azt, hogy Zanaton szlalomozni kéne, túlzásnak éreztük. Ahogy a videóban is látható, vannak ugyan út szélén parkoló autók, de a megengedett 50km/órás sebességgel közlekedve is gond nélkül elfértünk egymás mellett a szemből jövőkkel.

A kisebb utcákban más volt a helyzet, itt tényleg kerülgetni kellett az autókat. Ezekben az utcákban viszont ezt nem is éreztük olyan súlyos gondnak, hisz eleve nem igazán közlekednek itt mások, mint a lakók.

Sok levelet kapunk olvasóinktól, aminek örülünk, és az azokban felvetett problémák mindegyikének igyekszünk utánajárni. Aztán megírjuk megírjuk, akkor is, ha igaza van olvasónknak, és akkor is, ha nincs. Hiszen ez a dolgunk, és azért is kérjük olvasóink támogatását , hogy ezt a munkát minél jobban végezhessük.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Forgalomlassítást kérnek a zanatiak

Forgalomlassító szigetet, sebességkorlátozást, súlycsökkentést, traffipaxot.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video

Tovább az oldalra