Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elvették Rogán Antaltól a Fertő tó turisztikai fejlesztését

A Miniszterelnökséghez került, az UNESCO és az Európai Bizottság pedig vizsgálódik.

Mostantól a Miniszterelnökség gyakorolja a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. tulajdonosi jogait, vagyis a feladatot elvették a Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnökhöz tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-től, és átadták Gulyás Gergely miniszternek – írja a HVG.

A tervezett beruházás óriási tiltakozást váltott ki korábban, a védett területek miatt aggódó UNESCO figyelmeztetése a soproni városi önkormányzat rendkívüli közgyűlésén is szóba került.

A beruházó még a koronavírus-válság előtt lemondott a partra tervezett százszobás szálloda, a huszonhat apartman, az ökocentrum, a madárles és a kilátó építéséről, miután egy cölöpház-tulajdonos a megyei kormányhivatalhoz fordult, sérelmezve, hogy hiába kért, nem kapott tájékoztatást. A döntést egy hirdetményből kellett megtudnia, noha közvetlenül a szomszéd telekre szánták a hotelt. Közben már nemcsak az UNESCO, hanem az Európai Bizottság is vizsgálja a Fertő tó körüli, 32 milliárd forintosra tervezett állami beruházást.

A bemutató videó szerint minden tökéletes lesz. No majd kiderül.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Sopronnál épül az ország legnagyobb turisztikai beruházása: 30 milliárdot költenek a Fertő-tóra

Lesz minden: strand, horgászat, vitorlázás, szállások. Már elkezdődtek a munkák.

Közélet

Tovább az oldalra