Mióta megtámadta Ukrajnát, megugrott Putyin népszerűsége Oroszországban

Egy független közvéleménykutatás állítja ezt.

A Levada Center – amely Oroszország független közvélemény-kutatója – szerint Putyin támogatottsága márciusban 83 százalékra nőtt a februári 71 százalékról, vagyis azt követően, hogy lerohanta Ukrajnát - hívta fel a figyelmet a portfolio.hu a The Guardian cikkére hivatkozva, mely megemlíti, hogy Putyin utoljára 2017-ben ért el hasonlóan magas arányt, még a nyugdíjkorhatárát emelő, népszerűtlen intézkedés bevezetése előtt.

Ráadásul az emberek 69 százaléka látja úgy, hogy Oroszország jó irányba halad, ami 17 százalékos emelkedés.

A helyzetet ugyanakkor árnyalja, hogy Oroszországban a háborút "különleges katonai műveletnek" hívják, melynek célja Kijev „nácitlanítása” - jelezték független szociológusok, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a válaszadók félhetnek attól, hogy elmondják a közvélemény-kutatóknak, hogy ellenzik a háborút.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet