Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Momentum is beszállt a szombathelyi, baloldali választási szövetségbe

Négy párt és egy civil szervezet fogott össze, eddig. De még várják a jelentkezőket.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogyan várható volt, a Momentum és csatlakozott az Éljen Szombathely Egyesület által szervezett választási szövetséghez, a cél a jövő évi önkormányzat választás. Azért volt várható, mert a Momentum is a tagja volt egy ilyen összefogásnak nemrég, aminek eredményeként László Győző a derkovitsi időközi választáson megverte a Fidesz jelöltjét.

4 párt sajtáj Berzsenyi tér
Balról Lukács Dániel, Gömböcz Zoltán, Bokányi Adrienn, Tóth Kálmán
Nagy Jácint

Az Egyesület először az LMP-vel Közösen indul az önkormányzati választásokon Szombathelyen az Éljen Szombathely! és az LMP 2018. November 15. 21:57 , aztán az MSZP-vel Új párttal bővült az Éljen Szombathely Egyesület és az LMP választási szövetsége 2018. November 30. 14:46 , majd a DK-val A DK is csatlakozott az Éljen Szombathely Egyesület választási szövetségéhez 2018. December 06. 20:45 állapodott meg, így már négy párt is egy civil szervezet alkotja a csoportot.

A mai sajtótájékoztatón először Momentum szombathelyi alelnöke, Gömböcz Zoltán szólított fel mindenkit hogy félre az apátiával, a langyos víz kellemes melegével, nem elég, ha egy kedves, segítőkész, aranyos bácsi vezeti a várost. Innovatív gondolkodásmód, fiatalos lendület és a jövő építése kell.

4 párt sajtáj Berzsenyi tér
Sajtótájékoztató a Berzsenyi téren
Nagy Jácint

Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely Egyesület elnöke azt emelte ki, hogy az országban nincs még egy ilyen szövetség, világos alternatívát nyújtanak a városfejlesztésre, megfelelő jövőképet mutatnak fel. Megemlítette, hogy a hétfői közgyűlésen világosan látszott, miben különböznek a jelenlegi városvezetéstől.

Kijelentette, történelmi bűnt követett el a Fidesz, az elmúlt négy évben valósba soha nem látott mennyiségű fejlesztési pénz érkezett a városba, ők azonban elpazarolták, értelmetlen, haszontalan fejlesztésekre költötték. Olyanokra, amik később is csak viszik a pénzt, vagy nem látható a céljuk.

A sportkomplexumnál bebizonyosodott, hogy valóban félmilliárddal kell kisegíteni évente a működését, a Schrammel-gyűjteményt is folyamatosan finanszírozni kell, pedig biztos, hogy nem az lesz a város turistacsalogató létesítménye. A Gothard-kastély tervezett 2,7 milliárdos felújításának pedig nem látják az értelmét.

4 párt sajtáj Berzsenyi tér
A háttérből rendőrök biztosították az eseményt
Nagy Jácint

Kijelentette, rossz helyre teszik a hangsúlyokat, és ezen akar változtatni a szövetség. Ahogyan ígérték, január végén bemutatják a közös képviselőjelölteket és a polgármester-jelöltet is.

Lukács Dániel, a Momentum helyi alelnöke szerint az időközi választás eredménye lehet a példa mindenki számára, egy jó jelölt indult egyedül a Fidesz ellen, és győzött. Kijelentette, hogy meghirdetik a Várost építünk tervet, és ehhez várják az ötleteket javaslatokat, majd ezekből gyúrják össze a választási és ciklusprogramot.

4 párt sajtáj Berzsenyi tér
Az egyesület várja a további jelentkezéseket
Nagy Jácint

Bokányi Adrienn, a egyesület alelnöke a környezetvédelmet emelte ki. Mint mondta, kiderült, hogy Szombathely az országban a legszennyezettebb levegőjű város, a közgyűlésen elhangzott, hogy itt a legtöbb a légúti megbetegedés. De nem történik semmi a Falco-gyárral szemben, ráadásul a Fidesz megszavazta, hogy újabb egy évre kössenek szerződést a füstokádó buszokat használ ÉNYKK-val.

Pedig ugyanez a cég Zalaegerszegen már hét éve bioüzemanyaggal működő buszokat használ, egy ilyen busz évente 22 tonnával kevesebb széndioxidot bocsát ki a hagyományos buszoknál. Hangsúlyozta, valódi ökoprogramra van szükség.

Tóth Kálmán a végén még hozzátette, továbbra is várják a szervezetek jelentkezését a szövetségbe.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés