„A civil mozgalmakban nagyon sok erős nő van. Sőt, leginkább az erős nőkre alapul a civil társadalom”

A civil mozgalmakban nagyon sok erős nő van

/

letöltés 45.97MB
Móra Veronika közel 30 éve dolgozik a magyar civil mozgalomban. Az általa vezetett Ökotárs Alapítványt most azzal bízta meg az Európai Bizottság, hogy közel 4 millió eurót osszon ki főleg a kisebb magyar civil szervezetek között.

Az Ökotárs Alapítvány - három segítő szervezettel együtt - koordinálja a pénz felhasználást is.

Az erről szóló pályázati program a Közös Értékeink nevet viseli. Vera beszél arról, mik is a közös értékeink, mi köze egy átlag embernek hozzájuk, és miért fontos, hogy a legkülönbözőbb civil mozgalmak átszőjék az országot. (A pályázati határidő március 20-a, ha még valaki startolni szeretne.)

De azt is megtudhatjuk, kik azok az álcivilek, és kell-e bárkinek félni, ha civilként nem csak bélyegeket gyűjt? Móra Veronikával Roznár Gyöngyi, a Nyugat főszerkesztője beszélgetett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Podcast