Mostantól hétfő délutánig bármikor lezuhanhat a NASA egyik műholdja

A NASA szerint (magyar idő szerint) legkésőbb január 9-én 17 óra 40 percig be fog lépni a Föld légkörébe az a műhold, amit 1984-ben állítottak pályára.

Hamarosan belép a Föld légkörébe az a műhold, amit a NASA 38 évvel ezelőtt állított pályára a bolygónk körül. A mára már nyugdíjazott Earth Radiation Budget Satellite (ERBS) nevű műhold nem irányított módon visszatérni, ám a szervezet szerint nagyon kicsi az esély arra, hogy a roncsok kárt okozzanak - írja a hvg.hu .

Az ERBS nagyjából 2450 kg-ot nyom, ezért a szerkezet egy jelentős része el fog égni a légkörben. A visszatérésre mostantól kezdve bármikor sor kerülhet. A legvalószínűbb, hogy magyar idő szerint valamikor hétfőn hajnali 0 óra 40 perckor történik meg, de legkésőbb hétfőn 17 óra 40 perckor bekövetkezik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek