Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Müller Cecília: Az elhunytak 5-7 százalékának nincs alapbetegsége

Átütemezik a halasztható kórházi ellátásokat. „A lehető legrosszabb forgatókönyvre is készülünk” – mondta az országos tisztifőorvos.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-fertőzésben elhunytak között 5-7 százalék körül van azok aránya, akiknél nem tudtak beazonosítani alap- vagy kísérőbetegséget betegséget – mondta az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos, hozzátéve, hogy az elhunytak átlagéletkora 76,1 év.

Müller Cecília bejelentette azt is: mivel úgy számolnak, hogy egyre többen szorulnak majd kórházi kezelésre, átütemezik a halasztható ellátásokat.

„A lehető legrosszabb forgatókönyvre is készülünk” – indokolta a döntést a tisztifőorvost, amelyről még ma megszületik a rendelet.

A sürgős és fontos (onkológiai, szívérrendszeri stb.) ellátások továbbra is folynak a kórházakban – hangzott el.

Müller Cecília
kormany.hu

Európai összehasonlításban a magyar számok sem a fertőzöttség, sem az elhunytak tekintetében nem számít kiugrónak – közölte a tisztifőorvos.

Van elegendő ágy a magyar kórházakban, de az ellátó személyzeten óriási nyomás van , így akinek enyhe tünetei vannak, az otthonában tölti gyógyulási az időt.

A cél az, hogy ellaposítsák a görbét, ehhez fontos a kontaktok számának a csökkentése és maszkhasználat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra