Uniós forrásokat hoznának Szombathelyre

Megalakult a minisztériumi munkacsoport, Budapesten egyeztetnek.

Az elmúlt héten Nemény András, Szombathely polgármestere, Hende Csaba országgyűlési képviselő, Bokányi Arienn tanácsnok és Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár egy megbeszélésen Nagyon dolgoznak azon, hogy minél több uniós támogatást hozzanak Szombathelyre 2021. April 29. 17:59 állapodtak meg arról, hogy operatív munkacsoportot hoznak létre Szombathely gazdaságfejlesztési tervének megvalósításáért.

A megbeszélés annak a folyamatnak a része volt, amivel a Szombathely 2030 stratégiai programhoz igyekeznek állami és uniós forrásokat szerezni. Az első fordulóban Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel egyeztettek április közepén Gulyás Gergely kancelláriaminiszter rábólintott Szombathely 2030-ig szóló stratégiai tervére 2021. April 15. 17:26 .

Bokányi Adrienn most arról tájékoztatta lapunkat, hogy a második fordulóban, ma (csütörtök) délelőtt meg is alakult ez a munkacsoport. Tagjai: Bokányi Adrienn, Dömötör Norbert, az uniós fejlesztésekért felelős államtitkárság kabinetfőnöke, illetve Dankó István volt államtitkár, titkárságvezető.

A megbeszélésen megállapodtak, hogy a jövőben havonta, illetve sűrgős ügyekben ennél gyakrabban üléseznek majd. A munkacsoport célja, hogy a lehető legtöbb uniós forrás jöjjön Szombathelyre, és nem csak a stratégiai programban megjelölt célokra, hanem egyéb fejlesztésekre is.

Bokányi Adrienn hamarosan összeállít egy véleményezhető, alakítható anyagot arról, melyek a legfontosabb szombathelyi gazdaságfejlesztési célok. A kormány részéről pedig megígérték, hogy minden uniós programban keresik erre a lehetőségeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t