Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nagyon dolgoznak azon, hogy minél több uniós támogatást hozzanak Szombathelyre

Nemény András ás Hende Csaba ismét együtt tárgyalt Budapesten, most az uniós támogatásokért felelős államtitkárnál jártak.

Szombathely hosszútávú gazdaságfejlesztési terve pontosan beleillik a kormány és az Európai Uniós által támogatásra ítélt programok közé - mondta lapunknak Nemény András polgármester, miután lezajlott a fejlesztési program újabb minisztériumi egyeztetése.

Balra Ágosházy Szabolcs államtitkár, szemben Bokányi Adrienn, Nemény András és Hende Csaba

Az első forduló április 15-én volt, akkor Gulyás Gergely kancelláriaminiszternél jártak Gulyás Gergely kancelláriaminiszter rábólintott Szombathely 2030-ig szóló stratégiai tervére April 15. 17:26 . A megbeszélésen Szombathelyt Nemény András, Hende Csaba országgyűlési képviselő és Bokányi Adrienn tanácsnok képviselte. Gulyás Gergely támogatásra méltónak ítélte a Szombathely 2030 programot Átfogó ipari és környezetvédelmi fejlesztésekre készül Szombathely April 08. 15:06 , és megígérte, hogy az egyeztetést hamarosan Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárral folytathatják.

Csütörtök délután le is zajlott a megbeszélés Ágostházy Szabolccsal, a város nevében ismét Nemény András, Hende Csaba és Bokányi Adrienn tárgyalt. Az államtitkár a programot már ismerte, kijelentette, átbeszélték a részleteket is. Ágostházy Szabolcs szerint a program jól illeszkedik a kormány s az uniós támogatások rendszeréhez, kijelentette, segít, hogy az elképzelések a gyakorlatban is megvalósuljanak.

Nemény elmondta, már korábban megegyezett Hende Csabával, hogy egy operatív munkacsoport létrehozását javasolják majd, ez meg is történt. A háromtagú munkacsoportban Dömötör Norbert, az uniós fejlesztésekért felelős államtitkárság kabinetfőnöke, Bokányi Adrienn szombathelyi tanácsnok, illetve Dankó István volt államtitkár, titkárságvezető lesz benne, hamarosan el is kezdik a munkát. Céljuk, hogy az összes lehetséges uniós forrást felkutassák, és a lehető legtöbb támogatást hozzák Szombathelyre.

Szombathely polgármestere lapunknak azt mondta, sikeres és kifejezetten hasznos volt a közel egy órás megbeszélés, nem politikai, hanem várospolitikai megfontolások vezették a tárgyaláson résztvevőket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra