Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter rábólintott Szombathely 2030-ig szóló stratégiai tervére

Budapesten egyeztettek a programról, szóba került az önkormányzat kompenzációja is.

Gulyás Gergely miniszterrel tárgyalt Budapesten csütörtök délután Nemény András, Szombathely polgármestere és Bokányi Adrienn tanácsnok, a megbeszélésen jelen volt Hende Csaba országgyűlési képviselő is.

Nemény András lapunk kérdésére elmondta, hogy ő kért időpontot az egyeztetésre, Gulyás Gergely jelezte, hogy a megbeszélésen jelen lesz Hende Csaba is. A Szombathely 2030 programot Átfogó ipari és környezetvédelmi fejlesztésekre készül Szombathely April 08. 15:06 mutatták be a miniszternek, Szombathelyen kívül eddig Zalaegerszeg Zalaegerszeg: Elektromos buszok, megújuló Gébárti-tó, 30 milliárd utak építésére és felújításokra January 31. 06:56 és Debrecen készítette el saját stratégiai programját.

A megbeszélés célja az volt, hogy megnézzék, a Szombathely által megfogalmazott gazdasági és infrastrukturális program mennyire illeszthető bele a kormány terveibe és az európai uniós támogatási programokba. A miniszter kijelentette, értékeli, hogy az önkormányzat ennyire előrehaladt a hosszútávú tervezésben, mint mondta, amit lehet, azt beillesztik az uniós programokba. Kiderült, hogy a szombathelyi program illeszkedik az uniós és a kormányzati priorotásokhoz.

Ígéretet kaptak, hogy két héten belül egyeztetnek Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárral, az elképzeléseket Hende Csaba is támogatta. A képviselő főként az infrastrukturális elképzelésekről beszélt, ilyenek a közút-fejlesztések. Ezeket ugyanis az Unió nem támogatja, az uniós politikában jelenleg a zöld közlekedés, azaz a vasútfejlesztés a prioritás.

Szóba került a Szombathely-Kőszeg, a Szombathely-Egyházasrádóc közötti gyorsforgalmi utak megépítése, ezek benne vannak a kormány terveiben is.

A polgármester elmondta, a megbeszélésen szóba hozta az önkormányzat kompenzációját is, amiről egyébként március elején egyeztettek Lehet, hogy kap kormányzati támogatást Szombathely, de lehet, hogy mégsem March 09. 19:08 a kijelölt miniszteri biztossal. Akkor is, és most is elhangzott, hogy ha van olyan fejlesztési projekt, aminek a finanszírozását ki lehet váltani uniós vagy kormánytámogatással, akkor jelezzék. A kompenzációról egyébként az utolsó áprilisi kormányülésen döntenek majd.

Nemény András kijelentette, a Szombathely 2030 program kapcsán biztató mondatokat hallottak, a részletek a következő egyeztetésen derülnek ki.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra