Na, ez már baj: olyan gyenge a forint, hogy sokan már eurót kérnek

A kiszámíthatatlan piaci helyzet és a forint erős gyengülése miatt nem csoda.

A forint 2010 óta értékének több mint felét elveszítette, az utóbbi hónapokban pedig különösen erős zuhanásban volt. Amikor ennyire gyenge és változékony egy ország fizetőeszközének árfolyama, mindig egyre többen próbálnak más valutában jövedelmet szerezni. Magyarországon is ez a helyzet, egyre többen euróban hirdetik meg az ingatlanjaikat, de az informatikai szektorban is egyre elterjedtebb a külföldi fizetőeszközök alkalmazása.

Az elmúlt hetekben már az is árfolyam-erősödés volt, ha sikerült a forintnak az euróval szemben 400-ig vagy az alá izmosodnia. Alig néhány hónapja még a 400 forint is lélektani határnak számított, július elején viszont a 416 forintot is megjárta az euróárfolyam. A kiszámíthatatlan piaci helyzet és a forint erős gyengülése miatt nem csoda: egyre több cég és vállalkozó már az eurót részesíti előnyben a magyar valutával szemben - írja a Telex .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság