Nagy küzdelemben verte a Körmend a Kaposvárt

Zsinórban ez volt a harmadik körmendi győzelem a bajnokságban.

Egis Körmend - Kometa Kaposvári KK 85-80 (21-22, 25-13, 23-30, 16-15)

Bajnokság, 7. forduló

Körmend, Körmend Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Benczur Tamás, Nagy Viktor, Fodor Attila (Forrai Sámuel)

Körmend: Chambers 14/6, Mitchell 8/6, Takács 1, Moore 15/9, Cakarun 15. Cserék: Omenaka 5, Parrish 2, Durázi 9, Doktor -, Ferencz 16/12

Kaposvár: Petersen 13/6, Puska -, Griffin 9/3, Gabrics 19/15, Hughes 18. Csere: Bogdán -, Krnjajski 15/9, Paár -, Csorvási 6.

Gabrics indította be a meccset egy hármassal, Cakarun 2+1-el egyenlített, majd egy közelivel is jelentkezett. Griffin gyors öt pontjával fordított, Chambers triplájával egalizált (8-8). Hughes is megkezdte a pontgyártást, Cakarun ihletett formája megmaradt. Moore újra a hazaiakat juttatta előnyhöz, Rudez mester időt is kért. Gabrics és Griffin által újra utolérte ellenfelét a Kaposvár, Chambers második hármasát is beverte a nyitónegyedben, de Gabrics sem szeretett volna lemaradni (17-17). Durázi tette vissza a labdát támadólepattanója után, Csorvási is megszerezte elő pontjait visszatérése után. A negyedet végül Krnjajski dudaszós triplája zárta, így minimális vendég előnnyel zárult az első negyed, 21-22.

Ferencz Csaba és Durázi révén a negyed elején átvette a vezetést a Körmend, végül meg sem álltak egy 10-0-ás futásig Takács, Chambers és Ferencz pontjaival (31-22). Nem meglepő módon Ivan Rudez ismét elbeszélgetett csapatával. A rossz sorozatot Petersen hármasa állította meg, majd hosszú kihagyás után Hughes köszönt be, kétszer is. Moore középtávolija zárta le a vendég zárkózást, Ferencz triplájával újra hét lett a különbség. Hughes a vonal mögül is hibátlanul célzott, Moore azonban két támadásból két hármassal válaszolt (42-31). Továbbra is amerikai centere tartotta a víz felett a Kaposvárt, majd megint Csorvási szerzett nehéz kosarat. A félidő Omeneka és Chambers pontjaival végződött, így 11 pontos előnnyel mehetett a nagyszünetre Antonisz Konsztantinidesz együttese, 46-35.

Durázi kosarával indult a második félidő, Hughes zsákolt a túloldalon. Ferencz nem hűlt ki kintről a szünetben, Krnjajski pedig a festékből szerzett egy kettest. Aris tört be szépen, Gabrics hármasával pedig hétre zárkózott a Kaposvár. Cakarun középtávolival lépte át a 10 pontot, Hughes továbbra is tarthatatlan volt, négy pontot szerzett két támadásból, Antonisz Konsztantinidesz időt is kért (53-48). A szünet jót tett a hazaiaknak, Moore és Mitchell révén két hármassal jutottak ki a szorult helyzetből. Cakarun és Krnjajski váltottak kosarat, majd Griffin hozta közelebb a vendégeket. Krnjajski triplájára, Parrish dobott két büntetőt, ismét Cakarun villant (65-57). Krnjajski megint beköszönt távolról, Moore és Petersen közelről. Garbics triplája után Moore duplája zárta a negyedet, így mindössze négy pontos különbséggel érkeztünk meg az utolsó negyedre, 69-65.

A záró negyed Petersen kosarával vette kezdetét, így ismét egy labdás volt a meccs, Gabrics pedig kiegyenlített. Másfél percen keresztül nem került a gyűrűbe a labda, pedig mindkét csapatnak volt bőven esélye megszerezni a vezetést, végül Chambers passzát Moore értékesítette három pontért (72-69). Csorvási hozta vissza mínusz egyre a vendégeket, Durázi sportszerűtlenjét követően pedig ismét egál volt egészen addig, míg Ferencz megint be nem pörkölt egy triplát. Krnjajski közelről talált be, Chambers viszont otthagyott egy pontot a vonalon. Omenaka 2+1-e a legjobbkor jött körmendi szempontból, Durázi kosara és plusz büntetője után, az utolsó három percre nyolc pontos előnnyel érkeztek meg a vasiak (82-74). Chambers 10-re növelte a különbséget, Petersen hármassal próbálta életben tartani a kaposvári reményeket. Az utolsó másfél percet sikerült lehoznia a Körmendnek, így fontos győzelmet arattak, a bajnokságban sorozatban a harmadikat, 85-80 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport